Kabul sırasında yaptığı konuşmada, Batı demokrasisinin sınırlarının İsrail'in çıkarları tarafından belirlendiğine dikkat çekti ve İsrail'in menfaatlerine aykırı her şeyin Batı tarafından antidemokratik ve antisemitik olarak nitelendirildiğini belirtti.

Erdoğan, Türkiye’nin düşmanlaştırılmasının bir sonuç vermeyeceğini vurgulayarak, "Ne yaparsanız yapın, antisemitizm lekesi bize yapışmaz. Antisemitizmi reddediyoruz," dedi.

ABD’deki Gazze Protestoları

ABD’deki üniversitelerde devam eden Gazze protestolarını hatırlatan Erdoğan, Amerikan üniversitelerindeki öğrenci ve akademisyenlerin Filistin'e yapılan zulme karşı tepki göstermelerinin, sadece Filistin halkının savunuculuğu için suçlandıklarını ifade etti.

Özel ve Dervişoğlu ortak açıklama yaptı | Mutabakat içindeyiz! Özel ve Dervişoğlu ortak açıklama yaptı | Mutabakat içindeyiz!

Irkçı Saldırılar ve Neo-Nazi Tehlikesi

Avrupa’daki gelişmeleri değerlendiren Erdoğan, Türk ve Müslüman karşıtlığının Neo-Nazi terörünü beslediğini ve bu durumun Türk toplumu için ciddi bir güvenlik tehdidi oluşturduğunu vurguladı. Irkçı saldırıların artması ve devletlerin bu tür aşırı sağcı akımları himaye etmesi, Batı demokrasisi adına bir utanç olduğunu belirtti.

Türkiye'nin Duruşu

Erdoğan, Türkiye’nin Gazze krizinde sergilediği kararlı duruşun altını çizerek, İsrail’in Filistin halkına yönelik soykırım politikalarını gündemde tuttuklarını ve Filistin davasına güçlü bir şekilde destek verdiklerini dile getirdi.

Editör: Egemen Sayın