Kuveyt Emiri ve beraberindeki heyet, Türkiye'nin başkenti Ankara'ya saat 12.50'de Esenboğa Havalimanı'na indi. Havalimanındaki karşılama törenine Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek ve Ankara Valisi Vasip Şahin de katıldı.

İmza Töreni ve Resmi Akşam Yemeği

Erdoğan ile es-Sabah, Cumhurbaşkanlığı Külliyesi'nde ikili ve heyetler arası görüşmelerin ardından Devlet Nişanı Tevcih ve Anlaşmaları İmza Töreni'ne katılacaklar. Ayrıca, Kuveyt Emiri es-Sabah onuruna resmi bir akşam yemeği düzenlenecek.

İlk Yurt Dışı Ziyareti Türkiye'ye

Kuveyt Emiri Meşal el-Ahmed el-Cabir es-Sabah, Türkiye'ye gerçekleştirdiği bu ziyaret ile Arap ülkeleri haricinde ilk yurt dışı resmi ziyaretini gerçekleştirmiş oldu. Ziyaret, diplomatik ilişkilerin 60. yıl dönümünde gerçekleşirken, Kuveyt'ten Türkiye'ye emir düzeyindeki ilk ziyaret olma özelliği taşıyor.

Kuveyt Emiri Turkiye De Cumhurbaskani Erdogan 17303346 6003 M

İki Ülke Arasındaki İlişkilerin Güçlendirilmesi

Ziyaret kapsamında gerçekleşecek görüşmelerde, Türkiye ve Kuveyt arasındaki ilişkilerin güçlendirilmesi ve çeşitli alanlarda işbirliğinin artırılması hedefleniyor. Özellikle ekonomi, ticaret, savunma sanayisi, turizm ve yatırım gibi konularda işbirliği alanlarının genişletilmesi planlanıyor.

19 Mayıs için bestelenen Marş Cumhurbaşkanı Erdoğan eşliğinde okundu 19 Mayıs için bestelenen Marş Cumhurbaşkanı Erdoğan eşliğinde okundu

Kuveyt Emiri Turkiye De Cumhurbaskani Erdogan 17303346 6890 M

Türk-Kuveyt İlişkileri

Türkiye ile Kuveyt arasındaki ticaret hacmi her geçen gün artarken, Türk inşaat şirketlerinin Kuveyt'teki projeleri ve Kuveytli şirketlerin Türkiye'deki yatırımları da dikkat çekiyor. Her iki ülke arasında imzalanan anlaşmaların sayısı da artarak devam ediyor. Türkiye'nin, Kuveyt'teki turizm ve sağlık sektörlerindeki önemi de her geçen gün artıyor.

Editör: Sedef Didem Ezme