Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, 13 yıl aradan sonra Irak'ın başkenti Bağdat'a tarihi bir ziyaret gerçekleştirmek üzere bugün ülkeye geldi. Erdoğan'ın ziyareti, Türkiye-Irak ilişkilerinde yeni bir dönemin başlangıcını işaret ediyor.

Bağdat Uluslararası Havalimanı'nda Irak Başbakanı Muhammed Şiya Sudani tarafından resmi bir törenle karşılanan Erdoğan, milli marşların okunmasının ardından askeri birlikleri selamladı.

Ziyaretin ilk aşamasında, Erdoğan'ın Bağdat'ta Cumhurbaşkanı Abdullatif Reşid ve Başbakan Sudani ile baş başa ve heyetler arası görüşmeler gerçekleştirmesi bekleniyor.

Erdoğan ve Sudani'nin ortak basın toplantısı düzenlemesi ve iki ülke arasında çeşitli anlaşmaların imzalanması da ziyaretin önemli gündem maddeleri arasında yer alıyor. Ziyaret kapsamında ele alınacak konular arasında ikili ilişkilerin yanı sıra güvenlik, ticaret ve su sorunları gibi stratejik konular bulunuyor.

Erdoğan'ın temaslarının ardından ise Erbil'e ziyaret gerçekleştireceği belirtiliyor. Bu ziyaretin, Türkiye'nin Irak ile olan ilişkilerindeki derinleşmeye ve bölgesel iş birliğinin güçlenmesine katkı sağlaması bekleniyor.

Erdoğan-Özel görüşmesinden neler çıktı? Erdoğan-Özel görüşmesinden neler çıktı?

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın, son olarak 2011 yılında Irak'ı ziyaret ettiği hatırlatılıyor.

Kaynak: İHA