Amerika katil, Amerika katil, defol!
Önünde hiç eğilmedik onurlu başımız dik
Duruyoruz karşınızda
Biz bu halkın evlatları bu vatanın sahibiyiz
Kork bizden Amerika!

Be hey zulmün tanrısı
İnsanlığın baş belası
Defol defol Amerika!
Çek elini ekmeğimden
Onurumdan namusumdan
Defol Amerika!

Bağımsızlık ateşiyle büyüyor çığlığımız
Bizim bizim bu vatan
Tankınızı, topunuzu, soyunuzu, sopunuzu
Atacağız yurdumuzdan

Be hey zulmün tanrısı
İnsanlığın baş belası
Defol defol Amerika!
Çek elini ekmeğimden
Onurumdan namusumdan
Defol Amerika!

Hafta başında Amerika Birleşik Devletleri Başkanı Donald Trump'ın yayınladığı küstah mesaj; ister hükümete yakın, ister muhalif olsun vatanını seven tüm yurtseverleri tek yumruk olmaya ve ortak tepki vermeye yöneltti. Orta Doğu bataklığının baş mimarı, Irak'ta, Suriye'de ve Türkiye dahil bu coğrafyada yer alan tüm ülkelerde milyonlarca insanın katili, öksüzün vebali Amerika Birleşik Devletleri patronu kovboydan devşirme komik saçlı bir adam... Tarih boyunca onuru için yaşamış, daha geçen yüz yıl Başkomutanı Mustafa Kemal Atatürk'ün dehası ve liderliği ile emperyalizmin bütün birimlerine tokat atmayı başarmış halkın evlatlarına posta koymaya kalkmış. Bu toprakların namusu için bedel ödemiş, can vermiş kahramanların torunları, evlatları ve bizzat bugün yaşayan efsaneleri bu soytarılığa pabuç bırakmaz.

Nükleer masalları

Bunlara pabuç bırakmayız ama yaşadıklarımızı sorgulamazsak eğer, bu küstah tutumları bugün de yarın da yaşamaya devam ederiz. Körfez savaşı sırasında demokrasi getireceğiz diyerek, sonradan yalan söylediklerini kabul ettikleri nükleer silah masallarıyla Irak halkının onlarca yıldır yüzünün gülmesini engellediler.
Sonra sıra geldi Suriye'ye. Suriye'deki felaketin en büyük faturasını komşusu olarak Türkiye öderken, burnumuzun dibinde İŞİD, PKK ve birçok irili ufaklı terör örgütü ülke halkımızın mutluluğu için tehdit oldu. Amerika'nın bu kirli oyununa çanak tutanlar bu dünyada hesap vermezlerse elbet vicdanlarına ve ilahi adalete hesap vereceklerdir.
Bu büyük oyunu bozacak olan ilke Atatürk'ün tespit ettiği 'Yurtta barış, dünyada barış' ilkesidir. Bunun için güçlü olduğu kadar, dostunun güvenini yitirmemiş, mazlumun ahını almamış bir Türkiye olabilmek en temel esastır.
 Bugün, bu küstah tutum bir çoğumuzu yurtsever duygularla bir araya getirmeye yetti.

Vatanı sevmek budur

Yukarıda sözlerini yazdığım şiiri bilenler zaten biliyor. Bilmeyenler için kısaca bilgi vermek isterim. Bu sözler ülkede birçok insan tarafından 'vatan hainliği' ile suçlanan  Grup Yorum'un sözleri. Vatanını çok sevdiğini iddia eden bazı keskin mizaçlı dostlara soruyorum. Bu sözleri ifade edenlerin, vatanseverliğinden nasıl kuşku edersiniz! Bunun için bedel ödeyen, hapis yatan, dışlanan kişileri hiç bir bedel ödemediğiniz halde nasıl vatan haini ilan edebiliyorsunuz!
Vatanı sevmek böyle bir duygudur. Sen, ben farklı düşünebiliriz. Bu vatan için, sen, ben kendimize ait doğruları farklı düşünüyor olsak da isteyebiliriz. Ama "Söz konusu vatan olduğunda, gerisi teferruattır" diyebilecek yüreklere de sahip olduğumuzu Amerika dahil, tüm bizi tanıyamayanlar iyice bilsinler...