Arda Güler için 2 dev karşı karşıya geldi Arda Güler için 2 dev karşı karşıya geldi

Devler Ligi olarak da nitelendirilen Şampiyonlar Ligi’nde finalistler belli oldu. Finale çıkma başarısı gösteren Borussia Dortmund ve Real Madrid 1 Haziran’da kozlarını paylaşacak. Fakat bu kez finalde bir ilk de yaşanacak. Tarihte ilk kez ilk Türk futbolcunun yer aldığı takım karşı karşıya gelecek ve biri Şampiyonlar Ligi Kupası’nı kaldırma mutluluğu yaşayacak. Borussia Dortmund forması giyen Salih Özcan ya da Real Madrid’te oynayan Arda Güler kariyerlerine altın harflerle bu şampiyonluğu yazdıracak. Bu sezon Eflatun-Beyazlı formayla 9 maça çıkan Arda Güler’in iki golü bulunuyor. Milli futbolcu Şampiyonlar Ligi’nde ise hiç süre alamadı. Borussia Dortmund ile bu sezon 33 maçta mücadele eden milli futbolcu Salih Özcan da skor katkısı vermezken Şampiyonlar Ligi’nde 9 maçta Sarı-Siyahlılara destek verdi. UEFA Şampiyonlar Ligi’nde bugüne kadar sadece 5 Türk futbolcu finale çıkmayı başarısı gösterdi. Aynı zamanda A Milli Takım forması giyen bu 5 futbolcu kupayı kaldırma sevincini yaşayamadı.

Yıldıray bir ilk olmuştu

Şampiyonlar Ligi tarihinde finale çıkan ilk Türk futbolcu olan Yıldıray Baştürk 2001-2002 sezonunda Alman ekibi Bayer Leverkusen finalde Real Madrid’e 1-2 kaybetti. Final maçında Yıldıray Baştürk sahada 90 dakika yer aldı. 2009-2010 sezonunda Alman devi B.Münih ile Şampiyonlar Ligi’nde finale çıkan Hamit Altıntop, Devler Ligi’nde finale çıkan ikinci Türk futbolcu oldu. Hamit Altıntop ve arkadaşları Inter’e 2-0 yenilerek kupayı alamadı. Altıntop, final maçında ilk 11’de başladı. 2012-2013 sezonunda Borussia Dortmund forması ile finale çıkan Nuri Şahin, finalde Bayern Münih'e 2-1 kaybetti. Şahin, 90+2’de Sven Bender, yerine oyuna dahil oldu. Nuri Şahin ile Sven Bender bu sezon Şampiyonlar Ligi’nde finale çıkan Borussia Dortmund’un teknik ekip kadrosunda yer alıyor.

Arda Turan başaramadı

2013-14 sezonunda Arda Turanlı Atletico Madrid finalde uzatmalara giden maçta 4-1 Real Madrid’e yenilerek kupayı alamadı. Arda Turan sakatlığı yüzünden maçta forma giyemedi. 2022-2023 sezonunda İtalya Serie A ekiplerinden Inter formasıyla Devler Ligi’nde finale çıkan milli futbolcu Hakan Çalhanoğlu, Şampiyonlar Ligi’ne yükselen 5. Türk futbolcu olmayı başardı. Hakan Çalhanoğlu ve arkadaşları finalde Manchester City’ye 1-0 mağlup oldu. Hakan Çalhanoğlu sahada 84 dakika yer almıştı.

Editör: Mutlu Yılmaz