İzmir’in köklü kulüplerden Karşıyaka Voleybol ile Altay Voleybol takımlarının öncülüğünde 10-12 Mayıs tarihlerinde Sakız Adası’nda düzenlenecek Kadınlar Voleybol Turnuvası’nın basın toplantısı yapıldı. İzmir Havagazı Fabrikası’nda düzenlenen törene İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Cemil Tugay ve Yunanistan yerel yönetimleri de katıldı. Düzenlenecek turnuvada Yunan ekipleri AS Nireas Kardamylon ve Sporting Kambochora takımlarıyla dostluk maçına çıkılacak. İki ülkenin imzasını taşıyacak olan voleybol turnuvasıyla Sakız Adası'nda dostluk havası solunacak ve her takıma sıralamaya göre kupa verilecek. Törende konuşan Tugay, “Bu fikir bizden çıkmadı, Sakız Adası'nın iki voleybol takımı ile Altay ve Karşıyaka bir araya gelmek istemişlerdi. İzmir ile Sakız Adası arasında güçlü bir dostluk var, Sakız'a birçok İzmirli gider, tarihsel ve kültürel bağlarımız var. Bu turnuva iki ülke arasındaki dostluğu pekiştirecek bir fikirdir” ifadelerini kullandı.

“MÜSABAKALARIN GÜZEL GEÇMESİNİ DİLİYORUM”

Zonguldak Kömürspor Başkanı | “Şike var mı, yok mu bir an önce karar versinler” Zonguldak Kömürspor Başkanı | “Şike var mı, yok mu bir an önce karar versinler”

Yıllar öncesinde yaşanan çok hoş ve mutlu hissettikleri anılarının olduğunu anlatan Tugay, “Karşıyaka’nın futbol takımı ile Sakız Adası’nın futbol takımı dostluk maçı yapıyor, müsabakanın 3. dakikasında yağmurdan dolayı maç yarıda kalıyor. Bu maçı daha sonra oynar ve tamamlarız diyorlar. 2016’da tekrar iki takım karşı karşıya geliyor ve müsabaka tamamlanmak üzereyken taraftarlar sahaya giriyor. Yine ‘Bu maç tamamlanmasın’ diyorlar. Bu turnuvanın bu maçla ilgisi yok ama aramızdaki dostluğu her zaman hatırladığımız bir hikayedir. Bugün de yapacağımız turnuva geçmişten gelen aramızdaki dostluğun birikimidir. Bu kadar güzel fikri desteklememek olmazdı. 10-12 Mayıs’ta düzenlenecek turnuvanın destekçiyiz. Bizler de bu güzel fikrin destekçisi olduğumuz için mutluyuz” dedi.

İzmir’den Sakız’a Dostluk Köprüsü 2İzmir’den Sakız’a Dostluk Köprüsü 4İzmir’den Sakız’a Dostluk Köprüsü

Editör: Adnan Karabulut