Esin Gençel-Gülçin Karaegemen-187 firmanın katıldığı If Wedding Fashion İzmir Gelinlik, Damatlık ve Abiye Giyim Fuarı 7. kez kapılarını açtı. Fuar açılışında konuşan İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu, 162 yerli 25 yabancı firmanın fuarda yer aldığını söyleyerek, "Ege Giyim Sanayicileri Derneği'nin başkanlığında 7 yıl önce başladığımız bu çalışma devam ediyor. Bu fuar İzmir gelinlik, damatlık ve abiye sektörünü katlayarak büyüttü. Sektörün üzerindeki tozu, fuar kaldırdı. Sektörle, üreticiyle, emekçiyle fuarın genel yönetiminin birleşmesinden nasıl bir güç, nasıl bir sektör doğduğunu gördük. Kentin ve ülkenin gelişmesine ne gibi katkıda bulunulabileceğini ve 7 yıl gibi kısa sürede sektörün geldiği durumu, kentin merkezinde ve çarşılarında dolaşırken gördüğümüz gelinlik, abiye ve damatlık vitrinleri ile gerçekten onurlanıyoruz, gururlanıyoruz. Böyle bir işi başarmanın kıvancını hep birlikte tüm sektör temsilcileri ile birlikte yaşıyoruz" diye konuştu.


Yeni fuar alanının temeli 2 Mart'ta atılacak


7,5 yıldır Gaziemir'e yeni bir fuar alanı yapmak için çalıştıklarını belirten Kocaoğlu, yeni fuar alanı için temelin 2 Mart 2013 tarihinde atılacağını açıkladı. Kocaoğlu, "7,5 yıldır uğraştığımız yeni fuar alanımızın ihalesini bitirdik. 23 Şubat'ta temel atacaktık. O 2 Mart'a kaldı. 2 Mart, İzmir fuarcılığını çığ gibi büyütecek İzmir fuarcılığında bir çığır açacak. Bugün içinde bulunduğumuz mekanların ilk etapta 5 misli, sonra alanların büyüyebileceği yeni Gaziemir'deki çevre yolundan Havaalanına 6-7 dakika, kent merkezine 15 dakika mesafedeki fuar alanımızın açılışına sizleri davet ediyorum. 2014 yılına yetiştirmeyi hedefliyoruz. Gelinlik fuarını ve diğer fuarlarımızı orada daha büyük coşku ve kalabalıkla kutlayacağız. İzmir'in fuarlar ve kongreler kenti olma hedefine emin ve sağlam adımlarla ilerliyoruz" dedi.


İzmir gelinliğin başkenti

İzmir'in bir tasarım şehri olması için çalışmaya devam ettiklerini belirten Kocaoğlu, "Sektör yeniliğe, tasarıma açık olarak yürüdüğü, yaratıcılığını sürdürdüğü müddetçe İzmir şu anda olduğu gibi dünyada gelinliğin başkenti olmaya devam edecek. Yerel yönetimlerin en önemli faaliyetlerinden birisi, belki de en önemlisi yerel yönetimin öncülüğünde sektör temsilcileri ile kol kola kenti kalkındırmak ve yerelde kalkınmayı sağlamak. Biz bu bakış içinde çalışıyoruz. Çalışmalarımızı anlatmaya, güçlendirmeye ve yatırım yapmaya devam edeceğiz. Bu fuarın tüm katılımcılara bol kazanç getirmesini diliyorum" diye konuştu.

Ünlüler podyuma çıktı

Önceki gece, katılımcısı firmalara özel olarak düzenlenen açılış galası gerçekleşti. Gala, tasarımcı Tuvana Büyükçınar Demir'in "Ephemera" koleksiyonunun defilesiyle başladı. If Wedding Fashion İzmir için özel tasarlanan ve ilk kez sergilenen "Ephemera" koleksiyonunda 5'i gelinlik olmak üzere toplam 25 parça yer aldı. Defilede Çağla Şikel ve Özge Ulusoy gibi bir çok ünlü manken yer aldı.

Türk Gelinlik Sektörünün kalbinin attığı İzmir'de gerçekleşen , fuarcılık sektörünün öncü kuruluşu İZFAŞ tarafından T.C. Ekonomi Bakanlığı'nın katkılarıyla, İzmir Büyükşehir Belediyesi,Türkiye Moda ve Hazır Giyim Federasyonu ve Ege Giyim Sanayicileri Derneği desteğiyle 13-16 Şubat gerçekleştirilen fuarda 187 katılımcı yer alacak.


Yarışmanın birincisi İzmir'den


If Wedding Fashion İzmir 7. Gelinlik, Damatlık ve Abiye Giyim Fuarı açılışının ardından ise bu yıl 4.'sü gerçekleştirilen Zamanı Durdurmak Geliklik Tasarım yarışmasının sonucu açıklandı.  104 tasarımcı 312 tasarım ile katıldı. Açılış konuşmalarının ardından 4. Gelinlik Tasarım Yarışması'nda final elemesine kalan 15 gelinlik ziyaretçilerin beğenisine sunuldu ve dereceye girenler açıklandı. Yarışmada, Dokuz Eylül Üniversitesi'nden yaraşmaya katılan Tuğçe Özcan 3., Süleyman Demirel Üniversitesi'nden Hatice Kübra Çiçek 2., Dokuz Eylül Üniversitesi'nde öğrenim gören Okan Karakuş ise tasarladığı gelinlikle 1. seçildi. Karakuş, ödülünü İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu'ndan aldı.
Editör: Haber Merkezi