Esin Gençel- İzmir Vergi Dairesi Başkanvekili Ali İhsan Örücü ve beraberindeki heyet 25 Şubat-3 Mart Vergi Haftası nedeniyle İzmir Valisi Cahit Kıraç'ı makamında ziyaret etti. Vergi gelirlerinin Türkiye'nin en önemli bütçelerinden birini oluşturduğunu belirten Kıraç, İzmir'in vergi konusunda 3. sırada yer aldığını ifade etti. Kıraç,  "İzmir Türkiye vergi gelirlerinin yüzde 11,77'sini karşılıyor. İzmir 2012 yılında 33 miyar TL vergi verdi. Bu önemli bir rakam İzmir Vergi Dairesi ciddi bir mesai sarf ediyor. Kayıp, kaçak oranları hemen hemen çok alt seviyelerde. Tahsilat oranları maksimum seviyelere ulaşmış durumda. Dolayısıyla halka hizmet ederken alınması gereken payın zamanında alınması ile ilgili gayret gösteriliyor" diye konuştu.

2013 yılının ilk 2 ayında ise İzmir'den yüzde 92 oranında vergi tahsil edildiğini sözlerine ekleyen Kıraç, İzmir'in şu anda 2. sırada yer aldığını belirtti. Kıraç, "2012 yılında İzmir'den 32.817.594.000 TL vergi tahsil edildi. 2013 yılının ilk iki ayında ise İzmir'den yüzde 92 oranında vergi tahsilatı yapıldı. Vergi toplama işi, devletlerin yaptığı en önemli işlerden bir tanesidir. Devlet olmanın en önemli göstergesinden biri kendine özgü bütçesi ve almış olduğu kararlardaki özgünlük ve halka hizmet götürmektir. Türkiye Cumhuriyeti'nin en önemli bütçelerinden birini vergiler oluşturuyor. Dolayısıyla halka hizmette devam etme yolunda oluşturulacak fonun, bütçenin halktan onları kırmadan, üzmeden ve işin gerekliliğine inandırarak ve tabana yayarak halka eşit şekilde yansıtarak oluşturmak çok önemli. Türkiye Cumhuriyeti devleti yıllar beri bunu halka yaymak için çaba gösteriyor ve eşit bir şekilde yaygınlaşması konusunda çalışıyor. Burada da vergi çalışanlarına büyük iş düşüyor. Halka hizmet götürürken güler yüzlü olmayı getiriyor. Vergi haftası dolayısıyla yapacağınız etkinliklerde de kolaylıklar diliyorum. Zor bir iş yapıyorsunuz. Zor işi yaparken de insan boyutunu unutmadan halka hizmet ederken güler yüzlü olmaya devam etmek lazım. İyi çalışmalar diliyorum. Vergi haftamız kutlu olsun" dedi.

İzmir Vergi Dairesi Başkanvekili Ali İhsan Örücü ise vergi haftası nedeniyle yapacakları etkinliklerden söz ederek, "Sizlerin de destekleri ile ilimizde Vergi Haftası kutlamalarına başladık. Bu hafta etkinliklerimiz olacak. Kendi personelimizin ürettikleri eserlerden oluşan bir sergimiz olacak. Kendi personelimizin yer alacağı koro bir konser verecek. Okullarda interaktif bir eğitim vereceğiz. Konuyla ilgili protokol milli eğitim bakanlığıyla imzalandı. Çocuklarımızın bilinçlendirilmesi için çalışmalarımız başladı" diye konuştu.