Gülçin Karaegemen-Mutfak, banyo, kapı ve dolap üretimi ile mobilya sektöründe 38 yıldır varlığı sürdürüren KARRA Demircan, 2012 yılının sonlarında Torbalı'da kurduğu yeni fabrikasını dün yapılan toplantı ile tanıttı. 25 bin metrekare alana kurulan fabrikanın son teknoloji ile hizmete girdiğini anlatan KARRA Demircan Yönetim Kurulu Başkanı Muammer Demircan, fabrikada teknolojik altyapıyı ve ahşap bilincini harmanlayarak projeler üretme amacında olduklarını ifade etti. Kurulduğu ilk günden itibaren en önemli ortaklarının doğa olduğunu söyleyen Demircan, fabrikanın kapasitesini her geçen gün arttırmayı planladıklarını aktardı.  Torbalı'da hizmete hizmete giren fabrika ile İzmir'e 15 milyon euroluk bir yatırım yaptıklarını açıklayan Demircan, fabrikanın aylık olarak 2 bin 500 kapı, 300 mutfak ve 600 adet banyo üretim yapabilecek kapasitede olduğu bilgisini verdi. Konuşmasında zamanında ve kaliteli üretimler yapmanın önemine de değinen Demircan, "Dönemin şartlarına ayak uydurarak, hizmet kalitesinden ödün vermeden özel tasarımlar yapıyoruz. Gerek ahşabın gerekse teknolojinin dilinden anladığımız için, el işçiliği tadında seri üretimlere devam ediyoruz. Yeni fabrikamızda inşaatları eve, evleri yuvaya dönüştürmek tek arzumuz" dedi.

Evleri ev yapıyoruz


İzmir'in her bakımdan geri kaldığını savunan Demircan, İzmir'e çok ciddi yatırımların olduğunu ifade etti. 'Önümüzdeki yıllar İzmir'in yılı olacak' diyen Demircan, "İzmir'de önemli bir potansiyel var. Aydın, Denizli gibi illerin İzmir'i geçtiği bir gerçektir ama biz bir günü 48 saat gibi yaşayıp İzmir'i yeniden ilk 3'e sokmayı istiyoruz" şeklinde konuştu. Türkiye geneline hitap eden bir çizgiyi yakalamak istediklerini de anlatan Demircan, dünya genelinde Almanya, Belçika, Libya, Fransa gibi ülkelere iş yaptıkları belirterek,  "Aynı yatırımı İstanbul'a yapıp kazandığımızın 10 kat fazlasını kazanabilirdik ama İzmir'e hizmet etmekte kararlıyız. Alsancak ve Karabağlar olmak üzere İzmir'de iki adet satış yerimiz bulunuyor. Karşıyaka ve Alsancak'da iki tane daha satış yeri açacağız. İlerki dönemlerde ise yurt içinde farklı şehirlere ve yurt dışına satış merkezleri açmak hedefindeyiz. İzmir'de çok ünlü sitelerin mobilyalarını biz yapıyoruz. Bir evi ev yapacak bütün imkanlara sahibiz. Tesisimizde yapılan üretim ile her büyüklükteki inşaat projesinin ihtiyacını karşılayabiliriz" şeklinde konuştu.
4 mühendis ve 4 mimar dahilinde toplam 160 kişi istihdam ettiklerini de vurgulayan Demircan, yıl sonuna kadar bu sayıyı 250'ye çıkarmak istediklerini söyledi.
Editör: Haber Merkezi