Emekliler, enflasyona ezilmekten yoruldu! Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek'in öncülüğünde yapılan görüşmeler sonucunda, emekli maaşlarına Temmuz ayında yüzde 25 zam yapılması konusunda anlaşmaya varıldı. Bu zamla birlikte, en düşük emekli maaşı 12 Bin 500 liraya yükselecek.

Borsada yükseliş | En çok kazandıran hisseler Borsada yükseliş | En çok kazandıran hisseler

Erdoğan ve Şimşek Anlaştı: En Düşük Emekli Maaşı 12 Bin 500 Liraya Yükselecek

Emekliler için enflasyon farkı dışında ek zam müjdesi geldi. Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek'in önderliğinde yapılan görüşmeler sonucunda, emekli maaşlarına Temmuz ayında yüzde 25 zam yapılması konusunda anlaşmaya varıldı. Bu zamla birlikte en düşük emekli maaşı 12 bin 500 liraya yükselecek.

Emeklilerin Zam Beklentisi Ne Kadardı?

Emekliler, son aylarda artan enflasyona paralel olarak maaşlarında da artış talep ediyordu. Yasalara göre, TÜİK'in altı aylık enflasyon verilerine dayanılarak yapılan ara zamlar için beklenti yüzde 25 civarındaydı. Ocak, Şubat ve Mart aylarındaki enflasyon verileri şimdiden yüzde 13'ü aşmış durumda.

Zam Tüm Emeklileri Kapsayacak mı?

Geçtiğimiz yıl yapılan ara zamlarda, iktidar yüzde 25'lik artışı sadece kök maaşlara uygulamış ve o dönemde 7 bin 500 lira olan en düşük emekli aylığına hiçbir artış yapılmamıştı. Bu durum, emekliler arasında tepkilere yol açmıştı.

SGK uzmanı Özgür Erdursun, yüksek enflasyonun en düşük emekli maaşındaki artışın göz ardı edilmesini imkansız hale getirdiğini ve Temmuz ayında en düşük emekli aylığının 12 bin 500 lira olması gerektiğini belirtiyor.

Emekli Maaş Zammı Hakkında Bilmeniz Gerekenler

Zam Temmuz ayında uygulanacak.

Zam tüm emeklileri kapsayacak.

En düşük emekli maaşı 12 bin 500 liraya yükselecek.

Zam oranı kesinleşmiş olsa da, net maaş artışı emeklinin aldığı ek gösterge ve aile yardımı gibi unsurlara göre değişecek.

Emekli maaşınızla ilgili daha fazla bilgi için Sosyal Güvenlik Kurumu'nun web sitesini ziyaret edebilirsiniz.

Kaynak: Haber Merkezi