Mehmet Şimşek müjdeyi verdi | Yatırım fonu geliyor Mehmet Şimşek müjdeyi verdi | Yatırım fonu geliyor

Bayram'a göre, enflasyonda yaklaşık %70 ile %75 arasında bir artış bekleniyor. Nisan ayı enflasyon rakamlarının açıklanmasının ardından dikkatlerin mayıs ayına çevrildiğini belirten Bayram, gelecek dönemde emekli maaşlarının belirlenmesinde enflasyonun belirleyici olacağını ifade etti.

SSK ve Bağkur emeklilerinin maaşlarına yapılan zamların enflasyon farkına göre belirlendiğini dile getiren Bayram, memur emeklilerinin ise toplu sözleşme zammı artı enflasyon farkı alacaklarını belirtti. Ancak Bayram'a göre, memur emeklilerinin zamları SSK ve Bağkur emeklilerine göre %5 daha az olacak.

Bayram, memur emeklilerinin maaş zamlarının %25'e tamamlanabileceğini düşündüğünü ifade ederek, ekstra bir refah payı artışı beklentisi içinde olduğunu belirtti. Ancak Bayram, memurlara ekstra bir refah payı verilmesini beklemiyor. Bunun sebebi olarak da özellikle seçim öncesinde memurlara verilen zamların göz önünde bulundurulması olduğunu dile getirdi.

En düşük emekli maaşının ise 10 bin TL seviyesinde olduğunu hatırlatan Bayram, asgari ücretle en düşük emekli maaşı arasındaki makasın kapatılması gerektiğini söyledi. Bayram'a göre, en düşük emekli maaşı 15 bin TL seviyesine çıkarılmalıdır.

Editör: Sedef Didem Ezme