1 Mart Cuma günü saat 23.30 sıralarında İstanbul Eyüpsultan Mithatpaşa Mahallesi Davutpaşa Caddesi'nde meydana gelen kazada 3 ATV motoru ile geziye çıkan Oğuz Murat Aci, Tahsin Arslan, Süleyman Arslan, Hasan Topal, İbrahim Gümüş, motorlardan birinin arızalanması üzerine emniyet şeridinde durdu.

1 kişi yaşamını yitirdi

Evli ve 1 çocuk babası Oğuz Murat Acı, ATV'sini tamir ederken aynı yönde seyir halinde olan 17 yaşındaki ehliyetsiz sürücü T.C.'nin kullandığı lüks cip, emniyet şeridinde bekleyen Acı ve arkadaşlarına çarparak sulama kanalına düştü. Kazada Oğuz Murat Acı olay yerinde yaşamını yitirirken Tahsin Arslan, Süleyman Arslan, Hasan Topal, İbrahim Gümüş yaralandı.

Önce Mısır sonra ABD

Kazanın ardından T.C. annesi Eylem Tok'u arayarak yardım isterken olay yerine gelen Tok, oğlunu kendi aracına alıp olay yerinden kaçırdı. 17 yaşında suça sürüklenen çocuğun kullandığı lüks cip ise olay yerinde öylece bırakıldı. Polisin çalışmaları neticesinde anne Eylem Tok'un yaşı tutmadığı için ehliyeti olmayan T. C.'yi gece saatlerinde apar topar Mısır'a kaçırdığı anlaşıldı.

Yakalama kararı çıkarıldı

Olayla ilgili soruşturma sürerken İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı, anne ve oğlu için yakalama kararı çıkardı. Öte yandan, Mısır ile görüşmelere başladıklarını açıklayan Adalet Bakanı Yılmaz Tunç, Eylem Tok ve oğlu T.C. hakkında Kırmızı Bülten ile arama kararı çıkarılması için çalışmalara başladıklarını açıkladı.

Geri dönmek için şart koştu

Tüm bu gelişmelerin ardından ilk kez konuşan Eylem Tok, "Ben her an dönebilirim, şu anda da dönebilirim. Sadece ben çocuğumun güvende olmasını ve adil bir şekilde yargılanmasını istiyorum." ifadelerini kullanırken "Ülke bana desin ki 'kana kan yok, çocuğa karşı bir şey yapmayacağız. Adalet yerini bulacak" diyerek adeta hukuka şart koştu.

Güle oynaya taksiye bindiler

ABD'de kameralara yansıyan ve güle oynaya taksiye bindikleri görülen Eylem Tok ve suça sürüklenen oğlu 17 yaşındaki T.C.'ye ait görüntüler Türkiye'de büyük infial yarattı. Sosyal medyadan büyük tepki alan görüntüler için vatandaşlar hep bir ağızdan "yargılanmalılar" diyerek tepki gösterdi.

Küfür ederek video çektiler

Öte yandan yazar Eylem Tok tarafından önce Mısır'a oradan da ABD'ye kaçırılan 17 yaşındaki T.C. ve arkadaşlarının Oğuz Murat Aci'nin yaşamını yitirmesine neden olan kazadan sonra bir video kaydettikleri ortaya çıktı. Sosyal medyaya servis edilen görüntülerde T.C. ve arkadaşlarının kazadan hemen sonra ambulans veya polis çağırmak yerine küfürler ederek video çekip sosyal medyada paylaşmaya çalıştıkları anların yer aldığı görüldü.

Rojda Altıntaş'tan "sansür" açıklaması

Kazadan kısa süre sonra olaydan yaralı kurtulan Süleyman Keçiçi ve vefat eden Aci'nin arkadaşı Deren Kara'yla yaptığı röportajın kritik bölümlerinin kesilerek servis edildiğini açıklayan DHA muhabiri Rojda Altıntaş, görüntülerin tamamını ve sansürlenmiş hallerini sosyal medya hesabından paylaştı.

"Röportajı neden kestirerek yayınladınız?"

Görüntüleri paylaşan Altıntaş şu ifadeleri kullandı:

Demirören Medya bünyesinde bulunan CNN Türk, vefat eden Oğuz Murat Aci’nin ailesinin evine bugün röportaj yapması için muhabir göndermiş. Olaya karşı bu kadar duyarlıysanız, Türkiye'nin bu olaydan haberi yokken, olaydan 15 saat sonra DHA adına yaptığımız röportajları neden kestirerek yayınlattınız? Neden ‘yurt dışına kaçırıldı’ iddialarını kestiniz? Neden Eylem Tok’un yurt dışına kaçırdığı oğlunun adını ve babasının mesleğini röportajda kestiniz? Olaydan 15 saat sonra yaralı olarak kurtulan Süleyman Keçiçi ve vefat eden Aci'nin arkadaşı Deren Kara ile yaptığımız röportajlar burada. 3 dakika 44 saniye olan bu röportajlar, 1 dakika 22 saniyeye kadar nasıl kesilip yayınlatıldı? Önce ve sonrası şekliyle burada, buyurun.

Yıldırım Demirören'in eşinden baskı!

Altıntaş, Yıldırım Demirören'in eşi Revna Demirören'in şoförünün kendisini Eylem Tok ve oğluyla alakalı haberi yayınlamaması için aradığı anlara ait görüntüleri paylaştı. Görüntülerde Revna Demirören Rojda Altıntaş'ı arayarak Timur C’nin Yıldırım Demirören’in en küçük oğlu ile çocukluk arkadaşı olduğu için kazanın haberinin yapılmamasını istediği görüldü.

DHA'dan Altıntaş'a "işe dön" çağrısı

"Her şeyden haberiniz vardı. Başka ses kayıtları veya görüntüler olup olmadığını merak ediyorsunuz." açıklamasında bulunan Altıntaş, "Bu sebeple her şeye rağmen DHA’nın resmî hesabından beni işe çağırmak zorunda bırakılmışsınız, ne kadar üzücü. Ancak işe dönmeyeceğim." dedi.

Elektrik faturalarında devrim | Akıllı sayaçlar hayatımıza giriyor! Elektrik faturalarında devrim | Akıllı sayaçlar hayatımıza giriyor!

Eylem Tok şu anda ne yapıyor?

Tüm bunlar yaşanırken cinayete sürüklenen oğlunu da alarak ABD'ye kaçan Eylem Tok'un New York'taki bir evde yaşamına devam ettiği düşünülüyor.

Kaynak: Haber Merkezi