İngiltere'de kafasına Tatar yayı olarak adlandırılan silahtan fırlatılan bir ok isabet eden bir martı mucize eseri hayatta kaldı. Ok martının iki gözü arasına iki ucu da dışarıda kalacak şekilde saplandı.

Ağır yaralanan ve uçmakta zorluk çeken martıyı ilk gören kişi, fotoğrafçı Graham Rhodes oldu. Rhodes, gördüğü şoke edici manzara karşısında düştüğü şaşkınlığın ardından yaralı martının fotoğraflarını çekti ve yetkililere iletti.

Rhodes, karşılaştığı martının nüfusu 50 binin biraz üzerinde olan Scarborough kasabasında saldırıya maruz kalan ilk kuş olmadığını belirtti. Daha önce de sokaklarda kanadından vurulan bir martı bulduklarını ifade eden Rhodes, “Zamanla elinde yay ile kıyılarda gezinen insanlar görebileceğim düşüncesi beni korkutuyor” dedi.

"ANLAMSIZ" ŞİDDET

Rhodes, Scarborough’da ilerleyen günlerde "anlamsız" şiddet olaylarının artmasından çekindiklerini söylerken, “Kuşlara ateş etmek isterken insanların gözünü bile çıkarabilirler” dedi.

Yetkililer, martıların çiftleşme dönemlerinin gelmesiyle kıyılara yönelmesinin, “kuşlara yönelik saldırılarda” artışa sebep olduğunu belirtirken, hayvanlara karşı şiddeti engelleme topluluğu RSPCA müfettişi Geoff Edmond, kuşları vurmanın tamamen “akıl dışı” ve “yasalara aykırı” olduğunu belirtti.

Harry Potter Kalesi’ne füzeyle saldırı! 5 ölü 32 yaralı Harry Potter Kalesi’ne füzeyle saldırı! 5 ölü 32 yaralı

Edmond, kafasından vurulan martının okun ağırlığına rağmen uçabilmesinin çok şaşırıtıcı olduğunu sözlerine ekledi.

Editör: Haber Merkezi