Trendyol 1. Lig’in bitimine 3 maç kala Eyüpspor topladığı puanların ardından Trendyol Süper Lig’e çıkmaya hak kazandı. Eyüpspor’un ardından Göztepe de ligin 32’nci haftasında Süper Lig’e çıkmak için Gençlerbirliği’ni ağırlayacak. En yakın takipçisi Çorum FK ile puan farkını 8’e kadar çıkaran sarı kırmızı ekip, Gençlerbirliği karşısında alacağı galibiyetle Süper Lig’e çıkmayı garantileyecek.

EN DEĞERLİ OYUNCULAR AÇIKLANDI

Kümede kalma ve Süper Lig’e çıkma mücadelelerinin devam ettiği 1. Lig’de en değerli oyuncular açıklandı. Lige çıkmayı garantileyen Eyüpspor’da, sezon başında Slovenya 1. Lig ekiplerinden NK Olimpija Ljubljana’dan transfer edilen Svit Seslar 2.20 Milyon Euro ile ligin en değerli oyuncusu oldu. 22 yaşındaki Sloven, Eyüpspor forması ile çıktığı 20 maçta 1 gol ve 2 asistlik performans sergiledi.

LİSTEDE GÖZTEPE’DEN 5 OYUNCU YER ALDI

Oyunculardan Örnek Davranış | Alkışlarla Sahaya Çıktılar Oyunculardan Örnek Davranış | Alkışlarla Sahaya Çıktılar

Göztepe’de, açıklanan 25 kişilik listede gösterdikleri performans ile piyasa değerlerini arttıran 5 isim listeye giremeye hak kazandı. Sezon başında Brezilya 1. Lig ekiplerinden Club Athletico Paranaense’den kiralanan Romula 2 Milyon Euro’luk değeri ile ikinciliği Eyüpspor’lu Prince Ampem ile paylaştı.

AVRUPA’DAN TAKİP EDİLİYOR

Listede 1.5 Milyon Euro’luk değeri ile 6’ncı sırada kendisine yer bulan Taha Altıkardeş ise Avrupa’dan birçok kulüp tarafından takip ediliyor. Belçika’dan RSC Anderlecht, Fransa’dan Lyon ve Hollanda’dan Feyenoord’un takip ettiği Altıkardeş, Bursaspor altyapısından çıkmıştı. 2022 yılının ara transfer döneminde 1.31 Milyon Euro’ya Trabzonspor’a transfer olan 1.90’lık stoper, burada istediği forma sürelerini bulamayınca sezon başında Göztepe ile anlaşmıştı.

2 BİN 700 DAKİKA SÜRE ALDI

Sezon başında İngiltere Championship takımlarından Southampton’dan kiralanan Mateusz Lis ise 1.40 Milyon Euro’luk değeri ile listede 10’ncu sırada yer aldı. Lis bu sezon Göztepe forması ile 2 bin 700 dakika süre aldı.

SON HAFTALARDAKİ FORMUYLA DİKKATLERİ ÜSTÜNE ÇEKTİ

Göztepe’nin 2016 yılında Karşıyaka Altyapısından kendi alt yapısına kattığı Yalçın Kayan gösterdiği performans ile 2018 yılında A takıma yükseldi. Son haftalardaki formu ile dikkat çeken Kayan, sarı kırmızılı ekibin Süper Lig’e çıkma mücadelesinde büyük rol oynadı. Kayan, 1 Milyon Euro’luk değeri ise listede 15’nci sırada yer aldı.

DEVRE ARASINDA GELDİ

Devre arasında Norveç 1. Lig ekiplerinden Sarpsborg 08 FF’den transfer edilen Ramon Pascal Lundqvist, 800 Bin Euro’luk değeri ile listede kendisine 22’nci sırada yer buldu. 1,83 boyundaki orta saha, sarı kırmızı ekip ile çıktığı 14 karşılaşmada rakip fileleri 3 kez havalandırdı.

Editör: Adnan Karabulut