14 üniversitenin 27 takımının mücadele ettiği yarışmada, İEÜ Yelken Takımı, 'IRC A1' ve 'Destek 4' kategorilerinde birinci olarak genel sıralamada zirveye çıktı.

Hamza Dağ'dan Cemil Tugay'a 90 Dakika Uygulaması Çağrısı Hamza Dağ'dan Cemil Tugay'a 90 Dakika Uygulaması Çağrısı

İzmir Ekonomi Üniversitesi'nin spor alanındaki başarısı sadece yelkende değil, aynı zamanda erkek basketbol ve kadın voleybol takımlarının da İzmir bölge şampiyonu olmasıyla dikkat çekti. Bu başarılar, üniversitenin spor alanındaki çeşitliliğini ve gücünü ortaya koydu.

İEÜ Yelken Takımı, 15 öğrenci ve 1 mezundan oluşan bir ekip tarafından temsil ediliyor. Bu gençler, yıl boyunca yoğun bir şekilde antrenman yaparak ve özveriyle çalışarak elde ettikleri başarıyı Urla'da gerçekleşen yarışmada taçlandırdılar.

İEÜ Spor Koordinatörü Murat Palalı, üniversitenin spor alanında unutulmaz bir dönem geçirdiğini belirtti. Palalı, İzmir Ekonomi'nin farkını spor alanında da göstererek birçok branşta başarı elde ettiklerini vurgulayarak, "Öğrenci dekanlığımız bünyesinde faaliyetlerine devam eden; sağlık, kültür ve spor müdürlüğümüz, tüm öğrenci kulüplerimizi desteklediği gibi yelken takımımıza da sene boyunca önemli katkılar sağladı. Takımımızda milli sporcularımız da var; ayrıca takımımızdaki öğrencilerimize üniversitemiz tarafından yelkenle ilgili kapsamlı eğitimler verildi. Uzun süredir çalışmalarımızı belirli bir plan ve program dahilinde sürdürdük. Takım halinde kenetlendik. Çok güzel bir arkadaşlık ortamı oluştu. Tüm bunlar da bize başarıyı getirdi. Önce basketbol, ardından da voleybolda bölge şampiyonu olduk. Futbolda üçüncülüğe ulaştık. Bu başarılara yelkenin de eklenmesi üniversitemize çok yakıştı. Bu başarının sahibi öğrencilerimizdir. Kendilerini gönülden kutluyorum, üniversitemize yaşattıkları gurur için teşekkür ediyorum" İfadelerini kullandı.

Editör: Sedef Didem Ezme