İngiltere'nin en zengin insanı kim diye sorsak akla Richard Branson, Paul McCartney gibi isimler gelir. Peki ya hiç tanımadığınız biriyse? Michael Platt, 18 milyar dolarlık servetiyle İngiltere'nin gizemli zengini olarak adından söz ettiriyor.

Zenginlik Gizlilik İçinde

Michael Platt 18 milyar dolarlık servetiyle İngiltere'nin en zengin insanı olarak biliniyor. Ancak Platt'ı diğer zenginlerden ayıran en büyük özelliği gizliliği tercih etmesi. Kendisini kamuya tanıtmaktan kaçınıyor, röportaj vermiyor ve fotoğraf çektirtmiyor.

BlueCrest: Özel Yatırım Kulübü

Platt'ın servetinin kaynağı ise BlueCrest Capital Management adlı hedge fon şirketi. Ancak BlueCrest diğer hedge fonlardan farklı olarak dışarıdan yatırım almıyor. Yani Platt, şirketin tek müşterisi konumunda. Bu da dışarıdan Platt ve BlueCrest hakkında bilgi edinilmesini zorlaştırıyor.

Lükslerin Sahibi Gizemli İşadamı

Platt'ın serveti lüks içinde yaşamaya da yansıyor. Londra'da manzaralı bir çatı katı, New York'ta Central Park'a nazır bir daire, İsviçre'de kayak evi ve süper yat gibi birçok değerli mülke sahip.

Başarılarla Dolu Bir Geçmiş

Platt'ın başarısının temelleri ise erken yaşta atılmış. 12 yaşında büyükannesinden ticaret yapmayı öğrendiğini biliyoruz. Kariyerine J.P. Morgan'da stajyer olarak başladıktan sonra BlueCrest'i kurarak zirveye ulaştı.

Skandal Taksi Videosu

Platt, 2019 yılında New York'ta bir taksi yolculuğu sırasında yaptığı övüncü açıklamasıyla gündeme gelmişti. "Finans dünyasının en çok kazanan insanıyım" dediği video, sosyal medyada viral olmuştu.

Platt'ın İşleri Sorunsuz Mu?

Yıldız Tilbe'den tepki çeken sokak köpekleri açıklaması Yıldız Tilbe'den tepki çeken sokak köpekleri açıklaması

Platt'ın şirketi BlueCrest, 2020 yılında ABD Menkul Kıymetler ve Borsa Komisyonu tarafından yatırımcılarla ilgili bir konuda 170 milyon dolar ödeme cezasına çarptırıldı. Bu olay, Platt'ın işlerinin her zaman sorunsuz gitmediğini gösteriyor.

Aileden BlueCrest'e

Gizemliliğini iş hayatında olduğu kadar aile hayatında da sürdüren Platt'ın oğlu Marcus da BlueCrest'te çalışmaya başladı. Bu durum, babasının işini gelecekte devralabileceği sinyalini veriyor.

Sanata Dönük Yüzü

Platt'ın iş dünyasındaki başarılarının yanı sıra sanat tutkusunu da biliyoruz. Çağdaş sanatın önemli isimlerinden biri olan Joe La Placa ile birlikte özel bir sanat fonuna yatırım yaptı.

Michael Platt Kim?

Michael Platt, servetini gizli tutmayı başaran, lüks içinde yaşayan ve iş dünyasında başarıdan başarıya koşan gizemli bir figür. Kimilerine göre İngiltere'nin en ilginç isimlerinden biri olan Platt, gelecekte de adından söz ettireceğe benziyor.

Editör: Haber Ekspres