Türkiye, Balkanlar ve Orta Asya'da ticari faaliyetleri ve yatırmaları ile ve etkili  ortaklıkları bulunan iş insanı olan Fatih İnalkoç'un annesi, Hacı Melahat İnalkoç, büyük bir kalabalığın katıldığı bir törenle son yolculuğuna uğurlandı.

Emeklilere müjde | Bu lokasyonlarda ücretsiz konaklayacaklar! Emeklilere müjde | Bu lokasyonlarda ücretsiz konaklayacaklar!

Ataköy 5. Kısım Ömer Duruk Camii'nde öğle namazına müteakiben kılınan cenaze namazının ardından, Hacı Melahat İnalkoç Hasdal Mezarlığı'nda toprağa verildi.

Cenaze törenine Türkiye'nin dört bir yanından ve özellikle İzmir'den gelen yoğun bir kalabalık eşlik etti.

Fa2E5Beb D70A 41C3 Adc0 F47A316Cf87E

İş dünyasından çok sayıda önemli ismin yanı sıra, Fatih İnalkoç'un aşiret bağlarının da güçlü olduğu biliniyor. İnalkoç, Türkiye'nin Doğu ve Güneydoğu bölgeleri, İran, Suriye, Irak ve Orta Asya'da nüfusu bir milyona yaklaşan büyük Celali aşiretinin de önde gelen önderlerinden biri.

Bu anlamlı günde Celali Aşiretleri Derneği'nin İzmir ve diğer şehirlerdeki temsilcileri de dahil olmak üzere, Türkiye dışındaki üyeler de dâhil yoğun bir katılım sağlandı. Cenaze töreni, İnalkoç ailesi ve Celali aşiretinin yanı sıra iş dünyasının da bir araya geldiği, dayanışma ve birlik mesajlarının verildiği duygusal bir gün oldu.

954470Bb 24D4 4909 86E4 C19Bbd9A748E

Fatih İnalkoç yaptığı açıklamada, "Annemin ardından gösterilen bu büyük ilgi ve alaka, ailemize ve aşiretimize olan bağlılığın bir göstergesidir. Katılan herkese şükranlarımı sunarım," dedi.

Hacı Melahat İnalkoç'un cenazesi, İstanbul'un yanı sıra Türkiye'nin farklı köşelerinden ve yurtdışından gelenlerin de katıldığı büyük bir kalabalıkla gerçekleşti.

4864D56B Cbac 429E A94B Cc37Eadb585E

Bu tören, hem İnalkoç ailesi için hem de geniş aşiret ve iş camiası için birlik ve beraberlik içinde geçti.

Editör: Ferhat Yiğit Adıgüzel