İzmir Barosu, avukatların şiddete maruz kalmasına dikkat çekmek ve bu durumu önlemek amacıyla billboardlara "şiddete son" afişleri astı.

Yaklaşan 5 Nisan Avukatlar Günü vesilesiyle, adliyelerin çevresinde bulunan panolara "Avukata şiddete son!" yazılı afişlerle İzmir Barosu dikkat çekti. Artan şiddet olaylarına karşı sesini yükselten baro, avukatlara yönelik yaşanan şiddetin önüne geçilmesi için çağrıda bulundu. Baro, şiddetin kabul edilemez olduğunu ve avukatların, karşı tarafın temsilcisi olmadığını vurgulayarak, şiddetin mağduru olan meslektaşlarını destekledi.

İzmir Barosu'nun şiddete karşı çıkışı şu şekilde:

"Aleyhine verilen kararlarda karşı taraf vekilini ya da avukatını suçlayan dosya taraflarına sesleniyoruz. Avukatlar sizin karşı tarafınız değildir! Nihai kararı, avukatlar değil yargı organları verir! Avukatlık görevini, yalnızca duruşma salonlarına indirgemeye çalışarak diğer avukatlık faaliyetlerini kamu görevinden saymayan mahkemelere sesleniyoruz. Avukat sadece duruşma salonunda değil, görev yaptığı her an, her yerde avukattır. Baroların katılma taleplerini kabul etmeyen mahkemelere sesleniyoruz. Avukata yönelen şiddetin mağduru tüm meslektaşlarımızdır. Zarar gören mesleğimizdir."

Planetaryumda astronomi sohbetleri başlıyor Planetaryumda astronomi sohbetleri başlıyor

Baro ayrıca, şiddete karşı mücadelelerini sürdüreceklerini ve şiddeti normalleştirmeye izin vermeyeceklerini vurguladı. Caydırıcı cezaların verilmesi gerektiğini belirten İzmir Barosu, şiddete yönelik yasal düzenlemelerin yapılması ve faillerin cezalandırılması gerektiğini ifade etti.

Editör: Nurican ALBAYRAK