İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Cemil Tugay, Sosyal Demokrat Belediyeler Derneği (SODEM) Genel Sekreteri Onur Kadir Eryüce'yi önemli bir göreve atıyor. Geçtiğimiz yerel seçimlerde Urla'dan belediye başkan aday adayı olan Eryüce, Başkan Tugay döneminde İZDOĞA'nın başına geçecek.

Başkan Cemil Tugay'dan Mimarlar açıklaması! Başkan Cemil Tugay'dan Mimarlar açıklaması!

Eryüce'ye, İZDOĞA yönetim kurulu başkanlığı görevi tebliği edilirken, resmi yazışmanın da 1-2 gün içinde tamamlanacağı öğrenildi. Bu atamanın ardından Eryüce'nin, SODEM'deki genel sekreterlik görevinden istifa etmesi bekleniyor.

ONUR ERYÜCE KİMDİR?

Onur Eryüce 1979 yılında İzmir’de doğdu. İzmir Saint-Joseph Fransız Lisesi’nde eğitimini tamamladıktan sonra İstanbul Bilgi Üniversitesi ve İngiltere Portsmouth Üniversitesi Uluslararası İlişkiler ve Siyaset Bilimi ortak lisans programında öğrenim gördü. Ardından Fransa’ya giderek Sciences Po Grenoble Siyasal Araştırmalar Enstitüsü’nde yüksek lisans eğitimi aldı.
2011 yılında Sosyal Demokrat Belediyeler Derneği’nin (SODEM) kuruluşunda kilit rol oynadı. Eryüce, 2019 yılında SODEMSEN’in (Sosyal Demokrat Kamu İşverenleri Sendikası) kurulmasında görev aldı. 

Nisan 2019’da İzmir Büyükşehir Belediyesi Başkan Danışmanı olarak atandı ve uzun süre Eski Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer’in uluslararası danışmanlığı görevini yürüttü. Dünya Bankası Grubu, Avrupa İmar ve Kalkınma Bankası (EBRD), Fransız Kalkınma Ajansı (AFD) gibi birçok dış yatırım finansmanı sağlayan kuruluşla İzmir’in ve Sosyal Demokrat Belediyelerin işbirliğini güçlendiren çalışmalar yaptı. İzmir şehrinin büyük altyapı projelerine dış finansman kaynakları yaratılmasına katkı sağladı. 

Eryüce, ileri düzeyde Fransızca ve İngilizce bilmektedir.

Muhabir: HABER MERKEZİ