Soyer, AA foto muhabirleri ile muhabirlerinin yurt içi ve dışında çektiği, "Haber", "Çevre ve Yaşam" ve "Spor" ile bu yıla özel eklenen "Deprem: Umut" ve "Gazze: Kanıt" kategorilerindeki fotoğrafları inceleyerek bilgi aldı.

İzmir Diş Hekimleri'nden Görme Engelli Çocuklara Sağlık Eğitimi İzmir Diş Hekimleri'nden Görme Engelli Çocuklara Sağlık Eğitimi

Kahramanmaraş merkezli 6 Şubat'taki asrın felaketi olarak da nitelendirilen depremdeki umut hikayelerine odaklanan "Deprem: Umut" kategorisinde Murat Şengül imzalı "Hoş geldin" adlı fotoğrafı oylayan Soyer, "Gazze: Kanıt" kategorisinde Mustafa Hassona'nın "Toz duman" adlı fotoğrafını tercih etti.

Soyer, Haber" kategorisinde Jase Colon'un "Hayat yolculuğu", "Çevre-Yaşam" kategorisinde Tayfun Coşkun imzalı "Kumda ayak izi" ve "Doğanın can damarı", "Spor" kategorisinde ise Dursun Aydemir'in "Dünyanın sultanı" fotoğraflarına oy verdi.

Soyer, AA'nın çok köklü bir kurum olduğunu söyledi.

5 kategoride oluşan yılın fotoğraf oylamasının çok kıymetli olduğunu belirten Soyer, "AA'nın bütün çabalarının, gayretlerinin kurumsal yapısının taçlandığı bir çalışma. O nedenle emek veren, katılan herkese bu ülkenin vatandaşları olarak teşekkür etmemiz lazım. Son derece kıymetli. AA'ya emek veren tüm çalışanlarına teşekkür ediyoruz. Bu çalışmayı ilelebet sürdürmesini diliyoruz." dedi.

Kaynak: aa