UNESCO Dünya Mirası Geçici Listesi'ne giren bu önemli çarşıyı koruma altına almak için çeşitli çalışmalar yürüten belediye, altyapı ve üstyapı düzenlemelerinin yanı sıra WizmirNet ücretsiz internet ağını da genişletiyor.

İzmir Büyükşehir Belediyesi'nin yaptığı çalışmalar kapsamında, Kızlarağası Hanı, Ali Paşa Meydanı, Balıkçılar Meydanı, Sinagoglar Meydanı, Milli Kütüphane Caddesi ve Anafartalar Caddesi gibi Kemeraltı Çarşı'sının önemli noktalarında 17 hizmet noktasının kurulumu gerçekleştirildi. Bununla birlikte, mevcut nokta sayısını artırmak için ikinci faz çalışmaları da yapılarak toplamda 29 hizmet noktasına ulaşıldı.

Çalışmalarla Kemeraltı Çarşısı'nda kesintisiz bir WizmirNet kapsama alanı sağlanmış durumda. İlk etapta Konak Katlı Otoparkı'ndan başlayıp Milli Kütüphane Caddesi ve Anafartalar Caddesi boyunca uzanan 2 kilometrelik bir hat oluşturuldu. İkinci etap çalışmaları ise Cumhuriyet Bulvarı ve Kent Tarihi Parkı gibi bölgeleri de kapsayarak toplamda 4 kilometrelik bir kapsama alanına ulaşıldı.

Nazilli'de Yabani Otlar Temizleniyor Nazilli'de Yabani Otlar Temizleniyor

WizmirNet hizmeti, kullanıcılara 120 Mbps bağlantı hızında erişim imkanı sunuyor. Sistemin devreye alındığı tarihten bu yana 25 binden fazla kişi sisteme bağlanırken, bu süreçte 2 bin 53 GB download ve 148 GB upload gibi büyük bir veri kullanımı gerçekleştirildi.

İzmir Büyükşehir Belediyesi'nin bu çalışmaları, Kemeraltı Çarşısı'nın modernize edilmesi ve gelecek nesillere aktarılması açısından büyük bir önem taşıyor. Bu projeyle çarşı ziyaretçileri, alışveriş yaparken ya da çevreyi gezerken ücretsiz internet erişiminden faydalanabilecekler.

Editör: Haber Ekspres