Meteoroloji 2'nci Bölge Müdürlüğü Tahmin ve Erken Uyarı Merkezi tarafından yapılan açıklamada, rüzgarın güney ve batı yönlerden kuvvetli ve zaman zaman kısa süreli olarak esmesinin beklendiği ifade edildi. İzmir'in merkez ve çevresi ile Güzelbahçe, Narlıdere, Balçova, Konak, Karabağlar, Gaziemir, Buca, Bornova, Bayraklı, Karşıyaka, Çiğli, Aliağa, Bergama, Çeşme, Dikili, Foça, Karaburun, Kınık, Menemen ve Urla gibi kuzey ve batı ilçelerinde fırtına etkisi göstereceği tahmin ediliyor.

Valilik ve Meteoroloji'den yapılan uyarıda, fırtına nedeniyle çatı uçması, ağaç ve direk devrilmesi gibi olumsuzlukların yaşanabileceği ve bu durumlara karşı dikkatli ve tedbirli olunması gerektiği vurgulandı. Fırtınanın yarın akşam saatlerinde etkisini kaybetmesi bekleniyor ancak vatandaşların bu süreçte dikkatli olmaları önem arz ediyor.

Bayramda İzmir'de Hava Nasıl Olacak? Bayramda İzmir'de Hava Nasıl Olacak?

Bu tür hava koşullarında ev ve işyerlerinin güvenliği için gerekli önlemlerin alınması, açık alanda bulunan malzemelerin güvenli bir şekilde saklanması ve ulaşımda aksamaların minimize edilmesi önem taşıyor.

Editör: Haber Ekspres