Karşıyaka Belediye Meclisi’nin Ekim ayı ilk oturumunda konuşan Başkan Hüseyin Mutlu Akpınar, yatırımcı müdürlüklerin faaliyetleri ile ilgili geniş kapsamlı bilgilendirme yaptı. Belediyenin asli görevi olmamasına rağmen okullara da destek olduklarını söyleyen Başkan Akpınar, bu yatırımların eleştirilmesine sert tepki gösterdi.

“ÇALIŞMA DETAYLARINI SORDULAR”

Başkan Akpınar "İhtiyaç sahibi pek çok okulda, bakım ve onarım çalışmalarını tamamladık. Hem öğrencilerimizin hem de velilerimizin yüzünü güldürdük. Bu çalışmalarımız ilgi çekmiş olacak ki Kaymakamlık’tan çalışma detaylarımızın iletilmesi için bir yazı geldi. İlk defa böyle bir istekle karşılaştık ancak şeffaf bir belediyeyiz. Detaylı olarak hangi okula ne yaptığımızı aktaracağız. Anlattıklarımızdan daha fazlasını yaptığımızı kendileri de görmüş olacak” dedi.

“HALKTAN VE ÇOCUKLARDAN KOPARAMAZLAR”   

Belediye bütçesinin uygunluğu doğrultusunda ihtiyaç sahibi tüm okullara yatırım yapmaya devam edeceklerini belirten Başkan Akpınar “Okullarımıza bütçemiz doğrultusunda hizmet ediyoruz. Ancak Belediye başkanının, okulları ziyaret etmesinden bile rahatsızlık duyanlar, engellemeye çalışanlar var. İlçe Milli Eğitim Müdürü siyasi parti temsilcisi gibi davranamaz. Beni sokakta halktan, okullarda da çocuklarımızdan ve eğitimcilerimizden kimse koparamaz. Kentin belediye başkanı olarak sokaklarda halka buluşuyorum, okullara da gitmeye devam edeceğim” dedi.
Başkan Akpınar; "Belediye tarafından, öğrencilere yönelik, uzun yıllardır sürdürülen çevre eğitimlerini bile durdurdular. Bu kimi, neden rahatsız eder bilemiyorum. Halkın takdirine bırakıyorum” diye konuştu.