İşçiler dün akşam saatlerinde Aliağa Belediye binası önünde toplandı. Burada işçiler adına basın açıklamasını okuyan Şennur Bal, işten çıkarılan 2 çalışana yapılan saldırının belli odaklar tarafından azmettirildiğini bildiklerini söyledi.

Bal, şöyle konuştu:

''Bizler ekmeğimize, onurumuza, geleceğimize sahip çıkmaya çalışırken uğradığımız saldırı düşündürücüdür. Her türlü demokratik eylemi bir kaç eli sopalı serseriyle yıldırmaya, bastırmaya çalışan odakları da biliyoruz. Şimdiye kadar Aliağa’da yapılan demokratik hak arama ve tepki eylemlerine kan bulaşmamıştır. Toplumsal barış örselenmemiştir. Bugüne kadar bizlere karşı alınan önlemlerin, bizlerin güvenliği içinde alınmasını bekliyoruz. Güvenlik güçlerinin sorumluları bulup, adalet önüne çıkarmalarını istiyoruz. 'Söz konusu şahsın bizimle ilgisi yoktur' diyen kurumları açıklama yapmaya davet ediyoruz.''

Grup daha sonra olaysız dağıldı.

MHP Aliağa İlçe Başkanı Abdurrahim Aydemir ise yazılı açıklamasında, son günlerde yaşanan bazı gelişmeler doğrultusunda Aliağa'nın huzurunu düşünmeden hareket eden münferit kişilerin toplumsal algıyı ve gelişmeleri MHP ile ilişkilendirmeye çalıştığını ve telafisi zor durumların zeminini hazırladığını kaydetti.

"Tüm Aliağa halkı bilmelidir ki MHP teşkilatlarının münferit olaylarla hiçbir alakası yoktur" ifadesini kullanan Aydemir, şunları belirtti:

"Aliağa Belediyesi'nde çalışmaktayken tasarruf tedbirleri kapsamında işten çıkartılan taşeron işçilerimizin yapmış olduğu demokratik eylemlere ne partimiz ne Ülkü Ocaklarımız ne de belediye personelinin hatta emniyet kuvvetlerimizin hiçbir sözlü ya da fiziki saldırısı olmuştur. Basın açıklaması yapan eylemcilerin şunu iyi bilmesi gerekmektedir ki biz uzun yıllardır Aliağa'da birlikte yaşıyoruz ve herkes birbirini çok iyi biliyor. Buna rağmen emniyet kayıtlarında da geçen gece bar ortamında şahısların alkollüyken karşılıklı kavgasını siyasallaştırmaya çalışan eylemci kardeşlerimizi hoşgörü ile karşılamaya çalışmaktayız. Sabır ve sükunetle bizlerle alakası olmayan olayları takip etmekteyiz."

Aliağa Belediyesi'nden 104 taşeron işçi bir süre önce işten çıkarılmıştı. Dün gece işten çıkarılan işçilerden Turabi Karanfil ve Ulaş Coşkun, kimliği belirsiz kişi veya kişilerin bıçaklı saldırısı sonucu yaralanmıştı.