Cumhuriyet Bayramı, Aliağa’da 28 Ekim Pazartesi günü saat 13.00’de Cumhuriyet Meydanı’ndaki Atatürk Anıtına çelenk sunumu ile başlayacak. Törende Aliağa Kaymakamlığı, Garnizon Komutanlığı ve Aliağa Belediyesi çelenkleri anıta sunulacak. Çelenk sunumunun ardından büyük önder Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşları için saygı duruşunda bulunulacak ve İstiklal Marşı okunacak.


CUMHURİYET VE ATATÜRK RESİM SERGİSİ


Kutlamalar kapsamında “Cumhuriyet ve Atatürk” Resim sergisi ziyaretçilere açılacak. Aliağa Belediyesi Fuaye salonunda saat 13.15’de açılacak olan Serginin büyük ilgi görmesi bekleniyor.


CUMHURİYET BAYRAMI KUTLAMALARI


Cumhuriyetin kuruluşunun 90. Yılı kutlamaları, Aliağa Kaymakamı Bayram Yılmaz’ın 29 Ekim Salı günü saat 09.00’da makamında tebrikleri kabulü ile başlayacak. Saat 09.50’den itibaren başlayacak olan Cumhuriyet Meydanı’ndaki kutlamalar kapsamında Kaymakam Bayram Yılmaz, Belediye Başkanı Ömer Turgut Oğuz ve Garnizon Komutanı Yarbay Bora Meriç, vatandaşların bayramını kutlayacak. Tören, Cumhuriyet ve Atatürk konulu şiirlerin okunması, folklor gösterileri, Cumhuriyet Koşusu ödül töreni ve Tören geçidi ile sona erecek


ALİAĞA BELEDİYESİ’NDEN CUMHURİYET BİSİKLET TURU


Aliağa Belediyesi, Cumhuriyetin 90. Kuruluş yıldönümünü Cumhuriyet Bisiklet Turu ile öğrencilerin ve yetişkinlerin coşkulu katılımıyla kutlayacak. 29 Ekim Salı günü saat 12.00’de Cumhuriyet Meydanı’nda bisikletleriyle toplanacak olan vatandaşlar ve öğrenciler, Sahil bandı ve Aliağa Plajlar bölgesini içeren bisiklet turuna çıkacak. “Sağlıklı Yaşam, Temiz Çevre ve Özgürlük için Bisikletini Al Sen de Gel” sloganıyla tanıtılan Cumhuriyet Bisiklet turuna, Aliağa ile birlikte çevre il ve ilçelerden de yoğun katılım bekleniyor.


BAŞKAN OĞUZ’DAN KUTLAMA MESAJI

Aliağa Belediye Başkanı Ömer Turgut Oğuz, Cumhuriyet’in 90.kuruluş yıldönümü nedeniyle bir mesaj yayınlandı. Başkan Oğuz mesajında, “Birlik ve Beraberliğimizin teminatı olan Cumhuriyet’imizin 90.yılını büyük bir onur ve gururla kutlayacağız. Cumhuriyetimize, bayrağımıza, Mustafa Kemal Atatürk’e ve ilkelerine bağlılığımızı bir kez daha göstereceğiz. Bu yıl düzenlediğimiz Cumhuriyet Bisiklet Turu ile hem Cumhuriyetimizin 90. Yılını kutlayacağız hem de sağlıklı yaşam ve temiz çevre vurgusu yapacağız. Cumhuriyet Bisiklet Turumuza ve tüm 90.yıl kutlamalarına vatandaşlarımızı davet ediyor; Cumhuriyet Bayramımızı kutluyorum” dedi.