Aliağa Emek ve Demokrasi Platformu Bileşenleri, Aliağa Demokrasi Meydanı‘nda kıdem tazminatı, kiralık işçi ve diğer iş yasalarıyla ile ilgili basın açıklaması yaptı. Hükümetin uygulamaya çalıştığı değişikliklerin protesto edildiği eyleme, Aliağa Emek ve Demokrasi Platformu'nu oluşturan Petrol-İş, Genel-İş, BES, ve Emekli-Sen'e Aliağa'da bulunan demokratik kitle örgütleri de destek verdi. Genel-İş İşyeri Temsilcisi Doğanşah Aydın'ın okuduğu açıklamada, çıkarılmak istenen yasa ve düzenlemelerin işçilerin bütün kazanılmış haklarını ellerinden almaya yönelik olduğu ileri sürüldü, Aydın, "Yapmak istedikleri düzenlemelerle esnek çalışmanın önünü tamamen açmaya çalışıyorlar. Özel istihdam büroları üzerinden kiralık işçilik modelini hayata geçirmeye çalışıyorlar. 10 milyon çalışanı ilgilendiren bu düzenlemeyle birlikte işverenlere çalıştırdığı personelin yüzde 25'ine kadar kiralık işçi çalıştırma hakkı getiriyorlar" dedi.

TÜRK-İŞ'E EYLEMSELLİK ÇAĞRISI

Eylemde, asli görevin toplumun örgütlü gücü olan sendikalara ve sendikalı işçilere düştüğünü savunan Aydın, "Devrimci İşçi Sendikaları Konfederasyonu yetersiz de olsa bir takım eylemsellik kararları alıp hayata geçirmektedir. Oysa en çok üyeye sahip olan TÜRK-İŞ konfederasyonunda yaprak kımıldamamaktadır. Kıdeme dokunulursa genel greve gideriz diyen Türk-İş'e sesleniyoruz; üzerinizdeki ölü toprağını atıp, yüzünüzü bir an önce temsil ettiğiniz kitleye çevirin. İşçilerin son kaleleri de zapt edilirken üretimden gelen güç şimdi kullanılmayacaksa, alanlara şimdi çıkılmayacaksa ne zaman çıkılacak? Siz görevinizi yapmazsanız tabandan gelen işçiler sizleri de önüne katarak bu zorbalığa son diyeceklerdir" diye konuştu.

Açıklamanın ardından alanda, 'Taşeron sistemini dahi aratacak olan kiralık işçilik uygulamasına hayır', 'Esnek çalışmaya hayır', 'Kıdem tazminatlarımızın gaspına ve fona devredilmesine hayır', 'Ulusal istihdam bürolarına hayır' sloganları atan grup olaysız dağıldı.
Editör: Haber Merkezi