23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı kutlamaları kapsamında dünya çocuklarını Dikili'de buluşturan Dikili Belediyesi, 4 gün sürecek muhteşem eğlencenin startını verdi. 'Dünya Barışı İçin Çocuklar El Ele Veriyor' sloganıyla düzenlenen etkinlikler kapsamında uçurtma şenliğinden pikniğe, film gösterimlerinden yöresel halk oyunlarına, canlı müzik dinletilerinden, tiyatro oyunlarına ve animatör gösterilerine kadar birçok etkinlik barışın çocuklarıyla buluşacak.

İlk ziyaret İzmir Doğal Yaşam Parkı'na

Akşam saatlerinde Dikili'ye ulaşan çocuklar ilk olarak Dikili Belediye Başkanı Mustafa Tosun'un kendileri onuruna verdiği akşam yemeğine katıldı. İstirahatle geçen ilk gecenin sabahında çocuklar önce Dikili Belediyesi'ne ait otobüslerle Dikili Belediyesi Rehberi Gönenç Turan eşliğinde 425 bin metrekare alan üzerine kurulu ve 125'ten fazla türden hayvanın bulunduğu İzmir Doğal Yaşam Parkı'nı ziyaret ederek, yaban hayvanlarının yaşamlarının gözlemlenmesini gerçekleştirdiler. İlk defa böyle büyük bir doğal yaşam parkını ziyaret etmenin heyecanını yaşayan ve yaban hayvanlarının hayatını yakından görme fırsatı bulan çocukların mutluluğu görülmeye değerdi.

Çocuklar doyasıya eğlendi

Etkinliklerin ikinci gününde ise Şair Nazım Hikmet'in adının verildiği parkta buluşan çocuklar uçurtma şenliğinde dünya barışına atfen uçurtmalarını uçurdu ve güzel havanın keyfini neşe içinde yaşadılar. Uçurtma şenliğinin ardından dünyaca ünlü Killik Koyu'nda gerçekleştirilen pikniğe de katılan dünya çocukları müzikler eşliğinde dans ederek, şarkılar söyleyerek, voleybol, futbol, ip atlama, ip çekme gibi oyunlar oynayarak gönüllerince eğlendiler.

'Her daim barışı savunacağız'

Dikili Belediyesi'nin organizasyonu ile gerçekleştirilen etkinliklerden oldukça memnun kalan Arnavutluk Berat Kültür ve Sanat Derneği Başkanı Fitim Mimani de grup adına teşekkürlerini belirterek, "Bu etkinlik sayesinde bizleri onurlandıran Dikili Belediye Başkanı Mustafa Tosun başta olmak üzere tüm Dikili halkına misafirperverliği ve sıcaklıklarından dolayı çok teşekkür ediyorum. Biz Arnavut halkı olarak kardeş Türk halkının ve Türk çocuklarının bu anlamlı bayramını kutluyor, barışı her daim savunacağımızı ifade ediyoruz" diye konuştu.
Editör: Haber Merkezi