Yaz tatili boyunca okul tadilatlarına ağırlık veren Konak Belediyesi yeni eğitim öğretim yılının başlamasıyla birlikte ilk kez ders başı yapan birinci sınıf öğrencilerine kırtasiye yardımında bulundu. İçerisinde kalem, defter, silgi ve boyaların yer aldığı çantalar Konak Belediyesi Sosyal Yardım İşleri Müdürlüğü'nce 25 okuldaki bin 500 ihtiyaç sahibi öğrenciye ulaştırıldı.

Konak Belediye Başkanı Sema Pekdaş da Basmane'deki Şehit Fethi Bey Ortaokulu ile Kahramanlar semtindeki Mustafa Öğütveren İlkokulu'nda gerçekleştirilen dağıtım törenlerine katıldı. Okul yöneticileri tarafından karşılanan Başkan Pekdaş, içerisinde öğrencilerin eğitim yılı boyunca ihtiyaç duyacakları her türlü kırtasiye ürünün yer aldığı çantaları armağan etti.  Erkek öğrenciler için lacivert, kızlar için de kırmızı renkte hazırlanan çantaları alan çocukların sevinçleri görülmeye değerdi. Eğitim yaşamlarına bu yıl ilk adımı atan minik öğrencilerin heyecanları verilen hediyelerle mutluluğa dönüştü. 

Başarılar diledi

Konak Belediye Başkanı Sema Pekdaş, belediye olarak öğrencilerin daha iyi şartlarda eğitim görebilmeleri için her türlü desteği verdiklerini dile getirerek, yeni ders yılının başarılı geçmesini diledi. Okula yeni başlayan öğrencilere seslenen Başkan Pekdaş, 'Bizim umudumuz sizlersiniz, size büyük bir güven besliyoruz. Sizler aynı zamanda bu toplumun sağlıklı şekilde devamı için de hizmet vermek zorundasınız. Hepiniz başarılı olun, hepiniz iyi insan olun. Her şey gönlünüzce olsun. Bu öğrenim yılında da bizim katkılarımız size başarı getirsin' dedi.