Bayraklı Belediyesi engellilerin yanında olmaya devam ediyor. Engellilerin sosyal hayata katılması için bir dizi proje yürüten Bayraklı Belediyesi şimdi de onların spor yapmaları için kolları sıvadı ve yüzme kursu düzenlemeye başladı.

Kurs hafta sonunda

Bayraklı yüzme havuzunda cumartesi ve pazar günleri, "yüzebilmesinde herhangi bir sorun yoktur" şeklinde sağlık raporu olan tüm engelliler bir araya geliyor. Havuza gelen engelliler, alanında uzman eğitmenler nezdinde hem yüzmeyi öğreniyor hem de gönüllerince eğleniyor. Su içerisinde yapılması gerekenler konusunda ayrıntılı bilgilendirilen engelliler, temel egzersiz hareketleri ve yüzme tekniklerini eğitimlerden uygulamalı olarak öğreniyor.
Bayraklı Belediye Başkanı Hasan Karabağ, engellilere yönelik sayısız proje geliştirdiklerini belirterek, "Şimdi de engelli kardeşlerimiz için yüzme kursu düzenliyoruz. Hafta sonları belirlenen saatlerde yüzme havuzumuza gelip yüzme öğreniyorlar. Bu sayede de spor yapıyorlar. Onlar mutlu olunca bizler de onlar kadar mutlu oluyoruz" dedi.