İzmir’de Bayraklı Belediyesi Cumhuriyetin kurtuluşunun 91. yıl dönümünde uzun yıllar unutulmayacak bir etkinlik gerçekleştirdi. Bayraklı Smyrna Meydanı’nda saat 19.23’te 1923 kişi aynı anda zeybek oynadı ardından da bir araya gelerek 1923 rakamını oluşturdu. Etkinliği izlemeye gelen binlerce kişi hep bir ağızdan 10. yıl marşını söylemesi ile alandaki coşku zirveye çıktı.

HASAN TAHSİN’İN ÇOCUKLARI OLDUĞUNUZU GÖSTERDİNİZ


Etkinlik sonrası konuşan Bayraklı Belediye Başkanı Hasan Karabağ, “Sizinle gurur duyuyorum harikaydınız. Sevgili Atatürk'ün son baloda oynadığı zeybeği İzmir'in ilk kurulduğu yerde Smyrna Meydanı'nda oynadınız. Emperyalizme karşı ulusal kurutuluş savaşımızı başlatan Hasan Tahsin'in çocukları olduğunuzu gösterdiniz. Ülkemizde bu günlerde üzerimizde oynanan oyunları biliyorsunuz. Bu gericilerle bölücülerin hedefi ulu önder Atatürk'ün kurduğu Türkiye Cumhuriyeti’dir. Bu ülkeyi bölmek isteyenler şunu unutmasın. Biz bu ülkeyi seviyoruz, asla böldürtmeyiz ve Cumhuriyet düşmanları asla bu ülkeyi zaptedemez” dedi.

TAM BAĞIMSIZ TÜRKİYE OLACAĞIZ!

“Biz bu ülkeyi sokakta bulmadık” diyen Başkan Karabağ, “Binlerce şehidin kanlarıyla kurulan Cumhuriyet ve Türk bayrağı üzerindeki ay yıldız emperyalizme karşı kurtuluş savaşı veren başka ülkelere de örnek olmuştur. Ay yıldızlı Türk bayrağı sadece bir ırkın değil, insanlık onurunun, kurtuluşun sembolüdür. O bayrağa saygısızlık yapanlara buradan sesleniyorum. Burnunuzdan fitil fitil getiririz. Sivil toplum örgütlerine sesleniyorum. Dernek gecelerinizde Atatürk resmini, Türk bayrağını asmıyorsanız, ben asla sizin gecelerinizde yokum. Bu ülkeyi din adına talan etmek isteyenler var. Dinimizi kullanarak, Atatürk düşmanlığı yapıyorlar. Geriye dönüp baksınlar. Kurtuluş savaşımızdan sonra yıkılan 1500-2000 camiyi onaran büyük önder Atatürk kendi adına yaptırdığı camiden sonra ilk meclisi kurmuş ve dualarla açmıştır. Eğer bu ülkeyi Ulu önder Mustafa Kemal Atatürk ve arkadaşları kurtarmasaydı bugün kaç tane cami kalırdı? Her tarafımız kiliseler olurdu biliyorsunuz. Biz Ortadoğu cumhuriyeti olmayacağız, biz bölünmüş Türkiye olmayacağız. Biz tam bağımsız Türkiye olacağız” dedi.

DENİZ GEZMİŞ ÖRNEĞİ VERDİ

Başkan Karabağ, sözlerine şöyle devam etti: "Deniz gezmişin dediği gibi tam bağımsız Türkiye olacağız. Deniz Gezmiş sandalyesini tekmelerken. 'Yaşasın Türk ve Kürt halklarının kardeşliği, yaşasın tam bağımsız Türkiye' demiştir. Deniz Gezmiş, ölüme giden yurt sever 'yaşasın Kürdistan yaşasın Türkistan' dememiştir. 'Yaşasın tam bağımsız Türkiye' demiştir. Solcu diye bölünmüşlüğü savunanlara, 'solcuyum, ilericiyim' diye bölücülüğe teşvik edenlere Deniz Gezmiş'i örnek gösteriyorum. Bayrakları bayrak yapan üzerindeki kandır, toprak eğer uğrunda ölen varsa vatandır".