Bayraklı'da engelli vatandaşların akülü araçlarını şarj edebilecekleri "şarj istasyonu" projesi hayat buldu. Aynı anda üç engelli aracının şarj edilebileceği ünite düzenlenen mini törenle hizmete girdi.

TOPLUMSAL DAYANIŞMAYA İHTİYAÇ VAR

Şarj istasyonu projesinde katkısı bulunan öğrenciler Saliha Öztürk, Gülistan Adanç, Büşra Özel, Havva Yalçın, Esra Gürbüzer, öğretmenler Nuray Yenilmez, Serpil Dağıstanlı, Alim Hirik, Betül Arslan ve Okul Müdürü Şükrü Celepli'ye teşekkür eden Bayraklı Belediye Başkanı Hasan Karabağ, "Engellilerle ilgili belediyemizin yaptığı işlerin sayılmasına gerek yok. Belediye hizmet binamız bittiğinde Osmangazi'de kullandığımız binamız engellilere tahsis edilecek. Orası engelli merkezi olarak dizayn edilmiş bir bina. O amaçla yapılmış. Maalesef yerimiz olmadığı için o binayı kullanmak durumundayız. Öncelikle engellilerden özür dileriz. Engelliler için hazırlanmış donanımlı bir bina. Eğer bir bölümünü de yatılı engelli merkezi yapabilirsek engelli ailelerini de bir ölçüde dinlendirme şansı yakalayacağız. Öğretmen ve öğrencilerimizin bu işe el atmış olması toplumsal dayanışmanın bir örneğidir. Bundan sonra da bu örneği yayarak toplumsal dayanışmayı engelliler açısından bir avantaja dönüştürebiliriz. Başka kurumları ve tüzel kişilikleri, işadamlarını, esnaf birliklerini, STK'ları bu işin içine sokabiliriz. Bu örnek olacak. Sizleri kutluyor ve tebrik ediyorum" dedi.

İkincisini yapacağız

Okul Müdürü Şükrü Celepli ise "Okulumuzda faaliyet gösteren Engelliler Dayanışma Kulübü'nün 10 Mart'ta Bayraklı Engellilerle Dayanışma Merkezi'ne bir ziyareti oldu. Bu ziyarette bir şarj istasyonu isteği geldi. O an 'neden olmasın' dedik. Toplumsal ve sosyal sorumluluklar çerçevesinde destek sağlamak ve çeşitli faaliyetlerde bulunmak adına Engellilere Destek İşbirliği Projesi (EDİP) ortaya çıktı. İkinci şarj istasyonunu hayata geçirmek istiyoruz" diye konuştu.
Başkan Karabağ projeye katkısı bulunan öğretmen ve öğrencilere teşekkür belgesi ile plaket sundu. Başkan Karabağ, engelli bir vatandaşa da akülü araç hediye etti.