Birlik Dayanışma Grubu'nun öncülüğünde Dikili Belediyesince Dikili'de konuk edilen Vanlı depremzede çocuklar, çevre Belediye Başkanları ve Midillili konuklar tarafından ziyaret edildi.

Dikili Belediye Başkanı tarafından davet edilen Çankaya Belediye Başkanı Bülent Tanık, Bornova Belediye Başkanı Kamil Okyay Sındır, Bergama Belediye Başkanı Mehmet Gönenç, Yeni Şakran Belediye Başkanı İbrahim Etem Yorulmaz, Zeytindağ Belediye Başkanı Feridun Ergun, Aliağa eski Belediye Başkanı Hakkı Ülkü, Bergama eski Belediye Başkanı Sefa Taşkın ile Midilli'den Siniparksi (Ege'de Bir Arada Var Olma ve İletişim Derneği) üyeleri, Ege Barış ve İletişim Derneği katıldılar.

Kadın Dayanışma Merkezine gelen konukları burada Belediye Başkanı Osman Özgüven ile birlikte Kent Konseyi Başkanı Erdoğan Doğan, Jeotermal A.Ş Başkanı Hüseyin Çelik, Meclis Üyeleri Sema Akıncı, Rıza Gök, CHP Dikili İlçe Teşkilatı yönetiminden Evren Özgüven, Sedat Temel, Dikili Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Müdürü Gülay Demir, Kent Konseyi Genel Sekreteri Gönenç Turan ve Birlik Dayanışma Grubu üyeleri karşıladılar.

Vanlı depremzede çocuklarla yapılan Kadın Dayanışma Merkezinde Dikilili kadınların hazırladığı muhteşem kahvaltıdan sonra gelen konuklar çocuklara hediyeler dağıttılar. Midilli’den gelen konuklar yörelerine has şekerleme ve çörekler dağıtırken, Çankaya Belediye Başkanı Bülent Tanık eşi ile birlikte çocuklara kitap dağıttı. Çocuklar ise gelen konuklara şarkılar söyleyip halaylar çektiler. Kamp hakkında bilgiler alan konuklar daha sonra Vanlı çocuklar ile birlikte İzmir Yenikapı Tiyatrosunun oynadığı 'Palto' isimli oyunu seyrettiler.

Barışı biz kuracağız

Vanlı çocuklardan Suzan gelen misafirlere konuk edilmeleri ile ilgili yaptığı konuşmada "Sayın misafirlerimiz, hepimizin adına hepinize merhaba. Sizler Yunanlı dostlarımız olarak bizim için buraya kadar geldiniz. Bize ve kardeşliğe verdiğiniz önemi gösterdiniz. Burada Birlik Dayanışma Grubu ve Dikili Belediyesi'nin bizim için hazırladığı güzel bir tatil geçirmekteyiz. Deniz, atölyeler, etkinlikler her şey bizim için. Ömrümüz boyunca bu tatili unutmayacağız. Osman amca bir gazeteciye 'Barışı çocuklar kuracak' demiş. Emin olsun ve ona sözümüz olsun 'Barışı biz kuracağız' dedi.

Barış her şeyin üstesinden gelir


Vanlı çocukların konuşması karşısında mutluluğunu dile getiren Dikili Belediye Başkanı Osman Özgüven; "Onlar depremde zarar görmüş çocuklarımız. Bir nebzede olsa onlara moral verebiliyorsak ne mutlu bize. Çocuğumuzun yaptığı konuşmada 'barış'ı ön plana çıkarması hepimizi çok mutlu etti. Her fırsatta barıştan kimseye zarar gelmeyeceğini ancak savaştan herkese zarar geleceğini söylüyoruz. Onlarında bu duygularla tatillerini sürdürmeleri gerçekten çok önemli. Daha önce de söylediğim gibi 'barış'a çocuklardan başlamalıyız. Burada bu kadar çocukla bile bu mesajın verilmesinin zor olmadığını, barış ile her şeyin üstesinden gelinebileceğini gösteriyoruz" dedi.

Türk-Yunan ilişkileri için büyük kongre

Çankaya Belediye Başkanı Bülent Tanık, ziyarete katılan Belediye Başkanları ve Midillili konuklar ile birlikte gerçekleştirdiği toplantıda ise Seferihasar'da dostluk ve kardeşlik adına yapılan Türk-Yunan Belediyeler Birliği Toplantısının çok verimli geçtiğini bundan sonra yine ilişkilerin güçlenmesi adına daha geniş kapsamlı büyük bir kongrenin gelecek yıl Mayıs ayında gerçekleştirileceğini söyledi. Bülent Tanık düzenlenecek bu kongrenin ev sahipliğini Bornova Belediye Başkanı Kamil Okyay Sındır'ın üstlendiğini, bu kongrenin bir ayağının İzmir'de bir ayağının Selanik'te olacağını ifade etti. Bornova Belediye Başkanı Kamil Okyay Sındır bu kongreye ev sahipliği yapmaktan mutluluk duyacaklarını ifade ederken Çankaya Belediye Başkanı Bülent Tanık önümüzde ki ay Selanik Belediye Başkanı ile bu konuda görüşme yapacaklarını söyledi.

Vize fiyatları düşürülmeli


Bergama eski Belediye Başkanı Sefa Taşkın ise Yunan adaları ile ilgili vize sorununu dile getirerek, vize konusunda kolaylaştırma yapılacağına vize fiyatlarının 60 Euro tutularak Türk vatandaşlarının gitmesinin zorlaştırıldığını söyledi. Taşkın bu konuda bir şeyler yapılarak bu fiyatın geri çekilmesi ve Türk vatandaşlarının gidişlerinin kolaylaştırılması gerektiğini söyledi. Taşkın Yunan ekonomisinin, özellikle de adaların Türk turistlerine ihtiyacı olduğunu da sözlerine ekledi.