Dikili Belediye Başkanı Osman Özgüven ile birlikte Bergama'ya gelen çocukları Bergama Belediye Başkanı Mehmet Gönenç karşıladı. Daha sonra Bergama Belediyesi Haluk Elbe toplantı salonunda çocuklarla tanışma faslına geçildi. 

Çocuklarla şakalaşan ve onlara Bergama hakkında bilgiler veren Bergama Belediye Başkanı Mehmet Gönenç çocukları ilçelerinde konuk etmekten dolayı mutlu olduklarını söyledi. Gönenç, Bergama'nın tarihi ve kısa zaman önce yapılan Bergama Kermes'i hakkında bilgiler verdikten sonra çocuklara Bergama Belediyesi tarafından hazırlanan hediyeler verdi.

Barış, çocuklardan başlıyor

Dikili Belediye Başkanı Osman Özgüven; "Çocuklar bizim için çok önemli. Onlar bizim geleceğimiz, onlar bizim her şeyimiz. Onlara savaşların olmadığı, barışın ve adaletin hüküm sürdüğü bir dünyada kardeşlik duyguları ile yetişmelerinin önünü açmak zorundayız. Çünkü barış çocuklardan başlıyor" dedi.

30 gün boyunca 60 çocuğun, gruplar halinde konuk olacağı dayanışma kampına katılan ilk 24 çocuk tanışma faslından sonra Bergama'nın tarihi yerlerini gezdiler. Arkeolog eşliğinde gezen Vanlı çocuklar anfi tiyatroyu gezerlerken sahne altında saklanan bir porsuğa rastladılar. Daha sonra Bergama Güzellik Ilıcası'na getirilen çocuklar burada Bergama Belediyesi tarafından hazırlanan menüyle karınlarını doyurdular. Güzellik Ilıcası'nda bulunan parkta oynayan Vanlı depremzede çocuklar son olarak Uluslararası Pergamon taş heykel sempozyumu için gelen dünyaca ünlü heykeltıraşların çalışmalarını izlemek ve yaptıklarını görmek için heykeltıraşların çalışma alanına getirildiler. Çocuklar burada heykeltıraş Hasan Fuat Sarı'dan çalışmalar hakkında bilgiler alarak Dikili'ye geri döndüler.

Vanlı çocuklar ile dayanışma kampına katılan çocuklar kaldıkları gün boyunca birçok programa dahil edilecekler. Dikili Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Müdürlüğü'nün, Eğitim-Sen Dikili Temsilciliği ile birlikte çocuklar için hazırladıkları programda; film gösterimleri, yaratıcı drama dersi, kukla atölyesi, müzik atölyesi, Dikili turu, Bademli gezisi, tekne turu gibi aktiviteler yapılacak.