Mehmet Akif Çakmak- Bilişim ve teknolojide yeni bir vizyon arayışına giren İzmir, Büyükşehir'in ev sahipliğinde İzmir Bilişim Vizyon Arama Konferansı'nı gerçekleştirdi. İzmir'in bilişim ve teknoloji unsurlarını bir araya getiren toplantıya bilişim sektörünün önde gelen firmalarından olan Temenos'un sahibi George Koukis'in yanı sıra, Elektrik ve Elektronik Mühendisliği Enstitüsü Bilgisayar Topluluğu Başkanı John Walz ve Barcelona için bilişim projesi hazırlayan Mario Raich katıldı. İzmir'in önüne hedef koyması gerektiğini ifade eden George Koukis, "İzmir için güzel şeyler hayal edin, daha sonra üretmek için harekete geçin" dedi.


Üretmek için harekete geçin

İzmir için emsalsiz birşey yapma hedefi ile yola çıkılması gerektiğini belirten George Koukis, İzmir'in hayal kurması gerektiğini söyledi.  'İzmir'i güzelleştirmek için uğraş verilmeli' diyerek sözlerini sürdüren Koukis, "Geleceğe yönelik bilgi teknolojilerinin var olduğu bir yer yaratın.  Yatırımları destekleyin.  İzmir pozitif bir şehir ve dinamizm var. Hedeflerinizi koyun ve yatırımların desteklenmesini sağlayın. İzmir için güzel şeyler hayal edin ve üretmek için harekete geçin " dedi.  İzmir'in bir köprü görevini gördüğünü dile getiren Koukis,  İzmir'in olanaklarını kullanması gerektiğini vurguladı.

Açılışta konuşan İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Sırrı Aydoğan ise Büyükşehir'in bilişim alanında yaptığı çalışmalara dikkat çekerken,  İzmir Yüksek Teknoloji Enstitüsü Rektörü Prof.Dr. Mustafa Güden de bilişim vizyonunun İzmire yakıştığını söyleyerek, " İzmir üniversiteleri nin Körfez'i çevrelediğini görüyoruz.  İzmir yüzünü batıya çeviren ve aykırı olmayı seven tek şehir" diye konuştu.