İzmir Büyükşehir Belediyesi'nin önemli sosyal projelerinden biri olan "Gençler-Engelliler El Ele Projesi" ikinci yılına "merhaba" dedi. İnciraltı Engelliler Merkezi'nde düzenlenen kahvaltıda gönüllü üniversite öğrencileri ile bir araya gelen engelliler ve aileleri, keyifli bir gün geçirdi. Kahvaltının ardından gönüllü ağabey ve ablalarıyla deniz kenarında taş sektiren engelli öğrenciler, ardından top oynadı. Mutlulukları yüzlerine yansıyan engelliler ve gönüllü öğrenciler, İzmir'de okuyan üniversite öğrencileri ile ailelerini projeye katılmaya davet etti.

Geçtiğimiz yıl 160 gönüllü ve 200 engellinin katıldığı projenin bu yıl yine Çağdaş Görmeyenler ile Türkiye Sakatlar Derneği işbirliği ile süreceğini belirten İzmir Büyükşehir Belediyesi yetkilileri, “Amacımız gençler ile engellileri farklı etkinliklerle bir araya getirmek, engellilik konusunda toplumsal farkındalık yaratmak ve gençlerin de sosyal sorumluluk projelerinde yer almasını sağlamak” diye konuştu.

Bu proje ile engellilerin psiko-sosyal rehabilitasyonuna destek sağlarken, gençlerin de engellilerin sosyal hayatta karşılaştıkları sorunları yaşayarak öğrenmesini ve bu sorunların çözümü için toplumu harekete geçirmelerini hedeflediklerini kaydeden Büyükşehir yetkilileri şu bilgileri verdi:
“Eğitimden geçen gönüllü gençlerimiz, engelli kardeşleri ile çeşitli etkinliklerde bir araya geliyor, ev ziyaretlerinde bulunuyor. Onların sosyal hayata katılmalarını sağlarken derslerinde de yardımcı oluyor. Geçtiğimiz yıl başarılı olan bu proje bu yıl da devam edecek. Müracaat etmek isteyen engelli aileleri ve gönüllü öğrencilerimizi İzmir Büyükşehir Belediyesi'nin Kültürpark'ta yer alan Engelli Hizmetleri Şube Müdürlüğü'ne başvurularını bekliyoruz.”