Bölge halkının talepleri doğrultusunda Bornova Belediyesi'nin yatırım planları arasında yer alan Çamkule Pazaryeri'nin inşaatı hızla yükseliyor. Temel betonları geride bıraktığımız Mart ayında yapılan ve coşkulu görüntülere sahne olan törenle atılan pazaryerinin kış girmeden tamamlanması için çalışmalar yoğun biçimde devam ediyor.

Altındağ'ın en üst bölgesinde bulunan Çamkule Mahallesi sakinlerinin en büyük isteğinin pazaryeri olduğunu hatırlatan Bornova Belediye Başkanı Prof. Dr. Kamil Okyay Sındır, "Ben ilk pazaryerini Çamkule'de açmayı gönülden istiyordum ama bizden kaynaklanmayan nedenlerle olmadı. Yer konusunda sıkıntılar yaşandı. Plan değişiklerine gidilmek durumunda kalındı. Sorunlar çözülür çözülmez ihalesine çıkarak çalışmaları hemen başlattık. Kışa girmeden pazaryerimizin açılışını coşku içerisinde hep birlikte yapacağız. Bölge halkı yağmurda, çamurda uzaktaki pazarlara gitmek zorunda kalmayacak. Hem de daha nitelikli, daha hijyenik, daha rahat koşullarda alışveriş etme imkanı bulacak" diye konuştu.

3 bin 647 metrekare alanda yapılacak Çamkule Mahallesi Pazaryeri, 225 tezgah kapasiteli olacak. Projenin 1 milyon 378 bin TL maliyetle 2013 yılının Eylül ayında tamamlanması planlanıyor. 2009 yılından bugüne EVKA-4, Işıkkent, Pınarbaşı, Doğanlar ve Mevlana Kapalı Pazaryerlerini bitiren Bornova Belediyesi, Çamkule Pazaryeri ile birlikte EVKA 3 ve Merkez Pazaryerlerini de bu yıl içinde hizmete açmak için çalışıyor.