Bornova Belediyesi, ilçe merkezinin en önemli ihtiyaçları arasında yer alan ve yaklaşık 40 yıldır eksikliği hissedilen Merkez Pazaryeri'ni açıyor. Bornova Belediye Başkanı Prof. Dr. Kamil Okyay Sındır'ın 1 yıl önce iş makinesine çıkıp ilk kazmayı vurduğu alanda modern bir pazaryeri yükseldi. Yer altında iki katlı otoparkın da bulundu pazaryerinin açılışı görkemli olacak.

Merkez Pazaryeri'ni bitirmenin gururunu ve heyecanını yaşadıklarını söyleyen Bornova Belediye Başkanı Prof. Dr. Kamil Okyay Sındır, "İnşaat çalışmalarını yaklaşık 1 yılda tamamladık. Vatandaşlarımız, daha uygun koşullarda, keyif içerisinde alışverişi yapabilecek. Tüm Bornovalılara hayırlı uğurlu olmasını diliyorum" diye konuştu.

İki kat otopark, iki kat kat pazar alanı

Toplam inşaat alanı 13 bin 565 metrekare olan Merkez pazaryeri ikisi yer üstünde ikisi yeraltında olmak üzere toplam 4 katlı olarak inşa edildi. Binanın yeraltındaki iki katı otopark olarak düzenlendi. 3 bin 380 metrekare olan 2. bodrum katı 66, aynı metrekareye sahip 1. bodrum katı ise 73 araç kapasitesine sahip. Yürüyen merdivenli ve engelli asansörlü modern pazaryerinin  toplam alanı 6 bin 800 metrekareyi buluyor.

Trafik sorunu da bitiyor

Otoparkının esnafın mallarını getireceği yüksek araçları da içine alabilecek şekilde planlandığı Merkez Pazaryeri sayesinde Yüzbaşı Hakkı İbrahim Caddesi'nde yaşanan trafik karmaşası da ortadan kalkacak. Pazarın kurulduğu pazar ve çarşamba günleri ilçenin ana arterlerinden biri olan caddeden Osmangazi, Bayraklı, Atatürk Mahallesi'ne bağlantı sorunu artık yaşanmayacak.