Hipertansiyon ile ilgili farkındalık oluşturmak amacıyla Bornova Cumhuriyet Meydanı'nda kurulan stantta isteyen vatandaşların tansiyonları ölçüldü. Tansiyonla ilgili bilgilendirme yapıldı.

Hipertansiyon oluşturmada ve diğer kardiyovasküler hastalıklarda risk faktörü oluşturan obezite de takip altına alındı. Boy kilo ölçümü yapılarak vücut kitle indeksleri belirlendi. Obizete riski bulunanlara gerekli bilgilendirmeler yapıldı. Ayrıca kardiovasküler hastalık oluşumunda risk faktörü olan bel çevresi ölçümleri de yapıldı.

Evde sağlık hizmeti de sürüyor

Bornova Belediye Başkanı Olgun Atila, sağlık alanında pek çok hizmet verdiklerini hatırlatarak, "Ege Üniversitesi ile birlikte ikinci kez 'Sağlık Halk Kongresi' düzenledik. Burada Bornovalıların merak ettiği konularda bilgilenmesini sağladık. Evde bakım hizmetlerimizle zaten sürekli ihtiyacı olan vatandaşlarımızın ve anne adaylarımızın yanındayız. Bornovalılara sağlık alanında destek olmak için her imkanı kullanıyoruz. Dünya Hipertansiyon Günü'nde de vatandaşlarımızın bilinçlenmesi ve sağlıklarını korumaları için önemli bir etkinlik yaptık" dedi.