Buca’da bulunan toplam 80 cami, cemevi ve kiliselerin bakımını düzenli olarak gerçekleştiren Buca Belediyesi,  Ramazan ayı ile birlikte camilerdeki çalışmaları genişletti.    

Camilerin iç ve dış temizliğine özen gösteren Buca Belediye Başkanı Ercan Tatı, temizlik işlemleri için oluşturulan 10 kişililik belediye ekibinin Yanık Kahveler bölgesindeki Muradiye Camii’ndeki çalışmalarını yerinde denetledi.  Başkan Ercan Tatı, Ramazan nedeniyle ilçedeki bütün camilere bakım yapılacağını belirtirken, “ İbadet yerlerimizin temiz olması toplumumuzun en dikkat ettiği konulardan. Başlattığımız çalışmalarla vatandaşlarımızın ibadetlerini temiz, rahat ve sağlıklı bir ortamda yapmalarını hedefliyoruz” dedi.  10 kişilik belediye ekibinin çalıştığı camilerde profesyonel makinelerle üstün hizmet veriliyor. Camilerin dışında yer alan bahçelerde otların ve çevrenin düzeni sağlanılıyor. İç kısımlarda ise halı, ahşap ve mermerler tek tek silinip, süpürülüyor. Ramazan boyunca camilere alkol içermeyen esans dağıtılacak.

Çalışma yapılacak

Buca Belediye Başkanı Ercan Tatı’ya teşekkür eden Cami İmamı Cemil Gacar, binadaki bazı onarımlar konusunda da destek istedi. Başkan Tatı, ilçedeki okullar kadar ibadet merkezlerinin de ihtiyaçlarını karşıladıklarını belirtirken, Muradiye Camii’ndeki onarımların yapılacağını kaydetti.