Buca Belediye Başkanı Levent Piriştina Portakal Vadisi ve İzmir Körfezi'ne uzanan eşsiz manzarasıyla dikkat çeken parkın açılışını hemşerileri ile birlikte yaptı. Ülkede son dönemlerde artan terör olayları nedeniyle sessiz sedasız gerçekleşen açılış töreninde konuşan Belediye Başkanı Levent Piriştina, parkı şehitlere ithaf ettiklerini belirtirken, "Ülkemiz çok kötü bir dönemden geçiyor. Daha bugün 3 şehit verdik. Açılışı iki kez ertelemiştik fakat onları sevindirmemek ve şehitlerimizi anabilmek için daha fazla ertelemek istemedik. Onlara istediklerini vermeyeceğiz, amaçlarına ulaşamayacaklar. Huzur ve barış ortamını her zaman sağlayacağız" dedi.

Buca Belediyesi'nin ilçenin deniz gören tek noktasına yaptığı park düzenlenen tören ile hizmete açıldı. Buca Belediye Başkanı Levent Piriştina, başlı başına seyir terası görünümüne sahip ve şezlonglarıyla da Bucalılara İzmir'in eşsiz güzelliklerinin seyir keyfini sunan parkın açılışını hemşerileri ile birlikte yaptı. Açılış törenine Başkan Piriştina'nın yanı sıra, CHP İzmir Milletvekilleri Tacettin Bayır ile Musa Çam, CHP Buca İlçe Başkanı Bektaş Gül, belediye meclis üyeleri, başkan yardımcıları ile Bucalı muhtarlar ve mahalle sakinleri katıldı. 

Park gönüllüleri uygulaması başladı

Başkan Piriştina, konuşmasında ilçede bir ilki daha hayata geçirecekleri park gönüllüleri uygulamasının müjdesini de verdi. Park Bahçeler ekibi ile üzerlerine düşen görevi yapacaklarını ama park gönüllüleri ile birlikte bundan sonra Buca'nın parklarının daha uzun ömürlü olacağını söyleyen Piriştina, Deniz Gören Park'ın gönüllüsü Abdurrahman Korkmaz'a gönüllü sertifikasını ve kartını verdi. 

'Başkan sözünü tuttu'

İzkent Mahalle Muhtarı Ahmet Topaloğlu ise mahallesine kazandırılan parktan dolayı tüm mahalle halkı adına Başkan Piriştina'ya teşekkür etti. Başkan Piriştina'nın bir yıl önce muhtarlık binası açılışında verdiği park sözünü tuttuğunu söyleyen Topaloğlu, belediyeden emekli bir personel olarak Buca Belediyesi ile gurur duyduğunu söyledi.  
 
Buca'nın yeni cazibe merkezi olacak

Buca'nın deniz gören tek noktasında yapılan park, Portakal Vadisi ve İzmir Körfezi'ne uzanan eşsiz manzarasıyla dikkat çekiyor. Başlı başına seyir terası görünümüne sahip parkımızda şezlonglarına uzanan Bucalılar, İzmir'in eşsiz güzellikleriyle seyir keyfine kavuştu.
İzkent Mahallesi 1311 sokakta konumlanan park, Buca'nın denizi gören tek noktasında yapıldı. Toplam 4 bin 247 metre karelik alan üzerinde düzenlenen Deniz Gören Park'ta, bin 522 metre karelik bölümü yeşil alan olarak ayrıldı. Sağlıklı ve keyifli bir ortamı kompleks halinde sunan parkın 2 bin 725 metre karelik bölümünde ise çocuk oyun grubu, fitness sahası, ve koşu yolu bulunuyor. Tamamıyla Belediye kaynaklarıyla yapılan parkın alanın Portakal Vadisi ve İzmir Körfezi'ni gören bölümüne yerleştirilen şezlonglar ise Bucalılara keyifli bir seyir imkanı sağlayacak.