Olay bugün saat 10.00 sıralarında İzmir Gaziemir'de meydana geldi. Devriye gezen yunus ekipleri şüphelendikleri M.K. yönetimindeki 34 TJ 2094 plakalı otomobili takibe başladı. Polisler hızla uzaklaşan otomobili alt geçitte durdurdu. Polislerden Mehmet Engin, otomobilde bulunan C.Y. (17), M.K., A.K. (23) ve S.S.'den (24) araçtan inmelerini istedi. O sırada şüphelilerden biri elindeki tüfeği polis Engin'e doğrulttu. Tüfeği almak isteyen polis ile şüpheli arasında yaşanan arbede sırasında tüfek ateş aldı ve polis memuru sağ bacağından vuruldu.

Bu sırada diğer polis, telsizle destek istedi. Olay yerine diğer polislerin de gelmesiyle biri kadın 4 kişi gözaltına alındı. Olay sırasında yaralanan polis memuru Mehmet Engin ise arkadaşları tarafından Gaziemir Devlet Hastanesi'ne kaldırıldı. Tedaviye alınan Engin'in durumunun iyi olduğu bildirildi.

Öte yandan yakalanan 4 şüphelinin çok sayıda hırsızlık suçundan kayıtlarının olduğu ortaya çıktı. Durdurulan araçta da bulunan bira kutuları dikkat çekti. Şüphelilerden yaşı küçük olan C.Y. Çocuk Şube Müdürlüğü, diğer 3'ü ise Cinayet Büro Amirliği ekiplerine teslim edildi. Polisin olayla ilgili başlattığı soruşturma sürüyor.






Editör: Haber Merkezi