Önceki sene 18 bin 902 öğrencinin istediği Gediz Üniversitesi'ne, 2011-2012 döneminde 4 bin 779'luk artışla 23 bin 681 genç başvurdu. Böylece toplam bin 325 kişilik kontenjanın 18 katı tercih yapılmış oldu.

En büyük başarıya ise Fen Edebiyat Fakültesi imza attı. 130 kişilik kontenjan arasında yer bulabilmek için 4 bin 980 öğrenci yarıştı. Mühendislik ve Mimarlık Fakültesi'nin 420 kişilik kontenjanına 5 bin 588, İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi'nin 305 kişilik kontenjanına 4 bin 20, Hukuk Fakültesi'nin 110 kişilik kontenjanına 3 bin 313, Meslek Yüksekokulu'nun 360 kişilik kontenjanına 5 bin 780 başvuru yapıldı.

Gediz Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Seyfullah Çevik, kısa sürede çıktıkları zirvedeki yerlerini korumanın sevincini ve gururunu yaşadıklarını söyledi. Çevik, her yıl yükselen tercih grafiğinin Gediz Üniversitesi'nin farkını ortaya koyduğunu, kendilerine önemli bir sorumluluk yüklediğini dile getirerek şunları kaydetti: "Bölgemizde en çok tercih edilen vakıf üniversitesi unvanımızı devam ettirirken önceki yıla göre başvuru sayısının yüzde 25'in üzerinde artması da bizim için ayrıca önem taşıyor. Yüksek eğitim kalitesi, buluşları, araştırma faaliyetleri, burs imkanları ve modern fiziki altyapısıyla bir dünya üniversitesi olma hedefiyle işe başladık ve bu sonuca ulaştık. Gençlere hak ettikleri koşullarda eğitim olanağı sununca başarı da beraberinde geliyor. Seyrek'teki kampüsümüzü geliştirip Çiğli'ye ikinci yerleşkemizi kurarak çıtayı daha da yükselteceğiz. Gençliğin yüksek tercih oranı, bize hep en iyi olmamız gerektiğini gösteriyor."

Yurtiçindeki başarıyı sınırların ötesine taşıdıklarını da belirten Rektör Çevik, sözlerine şöyle devam etti: "Yabancı öğrenci almaya başladığımız ilk yıl, dokuz ülkeden talep gelmişti. Geçen sene bu sayı 36'ya ulaştı. Şu an Avrupa'dan Amerika'ya, Asya'dan Afrika'ya dünyanın dört bir yanından gençler üniversitemizde eğitim görüyor. Önümüzdeki dönem içinse hedefimiz en az 50 ülke. Her biri ülkelerinin başarılı fertleri olan bu gençler, beş on yıl sonra çok iyi yerlere gelecek, Türkiye'yi ikinci vatanları olarak görecek, tanıtım elçilerimiz gibi çalışacak."

Dünya kültürlerini buluşturma hedefini kısa sürede başaran Gediz Üniversitesi'nde şu ülkelerden öğrenciler eğitim görüyor: Almanya, Azerbaycan, Belarus, Bulgaristan, Burkina Faso, Demokratik Kongo, Endonezya, Etiyopya, Fas, Gambiya, Gine, Güney Afrika, Haiti, Hollanda, Kamerun, Karadağ, Kazakistan, Kenya, Kırgızistan, Kongo Cumhuriyeti, Kosova, Madagaskar, Malavi, Mali, Mozambik, Nijer, Nijerya, Pakistan, Rusya, Senegal, Somali, Tanzanya, Türkmenistan, Uganda, Yemen ve Zambiya.
Editör: Haber Merkezi