2012-2013 akademik yılında bir üniversite öğrencisi olma hayalini kuranlar için en sıkıntılı zaman olan tercih dönemini en iyi şekilde değerlendirmek isteyenler, İzmir Üniversitesi Tercih Merkezi'nin yolunu tutacak. 16 Temmuz'dan itibaren haftanın her günü saat 08.30-17.30 saatleri arasında ücretsiz olarak rehber öğretmenlerden puanları hakkında en iyi değerlendirmeleri alan öğrenciler, İzmir Üniversitesi akademisyenleri ile tanışacak, bölümlerde derslerin nasıl işlendiği konusunda bilgi alabilecek.

İzmir Üniversitesi Tercih Merkezi, tercih dönemi sonuna kadar adaylara puanlama sistemi ve tercihler hakkında üniversite binasında, 0 232 246 49 49 numaralı telefondan ve [email protected]. tr web adresinden danışmanlık hizmeti vermeye devam edecek. 

Öğrenci ve velilerinin üniversitede verilen eğitim, akademik kadro, üniversitenin sosyal ve sportif olanakları, ücretleri ve ödeme koşulları, barınma olanakları, öğrenci kulüpleri gibi konularda bilgilendirildiği Tercih Merkezi'nde verilen hizmetin önemini dile getiren Rektör Prof. Dr. Kayhan Erciyeş, "Öğrencilerimizin öncelikle bilincine varmasını istediğimiz nokta, yapacakları tercihin sadece meslek ve üniversiteye dair değil, geleceğe dair bir tercih olduğudur. Her geçen yıl, iş dünyasının ihtiyaç duyduğu uzmanlıkların değişmesi, gözde mesleklerin de farklılaşmasına neden oluyor. Ancak her şartta, seçmiş olduğu meslekte en üst düzeyde bilgi, birikim, yeterlilik ve donanıma sahip, takım çalışmalarına yatkın, liderlik ve sorumluluk alabilecek düzeyde olanlar, hayata bir adım önde başlamış oluyor" dedi.
Rektör Erciyeş, bu yıl ilk kez öğrenci alacakları Tıp Fakültesi ile Siyaset Bilimi ve Kamu Yönetimi bölümlerinin aday öğrencilerden yoğun ilgi görmesini beklediklerini söyledi.