İzmir Barosu Başkanı Ercan Demir, 'yeni yargı paketi' adı altında bazı düzenlemeleri içeren kanun teklifine tepki gösterdi. Özgürlüklerin kısıtlanacağını belirten Başkan Demir, "Özgürlükler yine bir torba yasa ile iktidarın otoriter rejim kurma hevesine kurban edilmek istenmektedir. Söz konusu değişikliklerin 17 Aralık soruşturmaları ile başlayan süreci bertaraf etmek amacıyla gerçekleştirildikleri, bugün gelinen noktayla gün gibi açığa çıkmıştır" dedi.

İzmir Barosu konferans salonunda yapılan basın toplantısına, Baro Başkanı Ercan Demir'in yanı sıra bazı yönetim kurulu üyeleri de katıldı. Yeni yargı paketi adı altında TBMM'ye sunulan teklifin değerlendirilmesiyle ilgili konuşan Baro Başkanı Demir, özgürlüklerin kısıtlanacağını belirtti. Geriye dönüşten söz eden Demir şunları söyledi:

"Özgürlükler yine bir torba yasa ile iktidarın otoriter rejim kurma hevesine kurban edilmek istenmektedir. Henüz 7 ay önce temel insan özgürlüklerine ilişkin usul hükümlerini özgürlükleri genişletmek bahanesiyle değiştirenler, gerçek niyetlerinin ne olduğunu 14 Ekim 2014 tarihli kanun teklifiyle bir kez daha ele vermişlerdir. Söz konusu değişikliklerin 17 Aralık soruşturmaları ile başlayan süreci bertaraf etmek amacıyla gerçekleştirildikleri bugün gelinen noktayla gün gibi açığa çıkmıştır. HSYK seçimlerinde iktidar tarafından desteklenen listenin seçimi kazanması ile tehdidin ortadan kalktığı düşünülerek, lehe düzenlemeler kaldırılarak bu kanun teklifi ile eski hükümleri dahi aratır biçimde geri alınmak istenmektedir."

'SUSAN VE İTAAT EDEN TOPLUM YARATMA ÖZLEMİ'


Yapılmak istenen değişikliklerin özel yargılama usullerinin geri getirilme çabası olduğunu öne süren Demir şöyle devam etti:

"Söz konusu değişikliklerle, tüm ülkede muhalif kesimler, özel hayatları, iletişim özgürlükleri, mal varlıkları ile baskı altına alınmaya çalışılmakta, susan ve itaat eden bir toplum yaratma özlemi bu değişikliklerle bir kez daha ortaya konulmaktadır. Hukuk iktidarın oyuncağı değildir. Yeni bir torba yasa ile yine vatandaşların özgürlüklerine göz diken siyasal iktidara karşı tüm hukukçuları ve halkımızı mücadele etmeye çağırıyoruz."