İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu, eşi Dr. Türkegül Kocaoğlu, Cumhuriyet Halk Partisi İzmir Milletvekilleri Prof. Dr. Hülya Güven, Mustafa Moroğlu, Mehmet Ali Susam, İl Başkanı Ali Engin, Karabağlar Belediye Başkanı Muhittin Selvitopu, Konak Belediye Başkanı Sema Pekdaş, Karşıyaka Belediye Başkanı Müseyin Mutlu Akpınar, Bornova Belediye Başkanı Olgun Atila, Buca Belediye Başkanı Levent Piriştina, Gaziemir Belediye Başkanı Halil İbrahim Şenol, Çiğli Belediye Başkanı Hasan Arslan, Güzelbahçe Belediye Başkanı Mustafa İnce ve eşleri ile çok sayıda İzmirlinin katıldığı Fener Alayı yürüyüşü, Cumhuriyet Meydanı’ndan Gündoğdu Meydanı’na kadar sürdü. İzmirlilerin ellerindeki meşaleler ve Türk bayrakları ile birlikte marş söyleyerek gerçekleştirdiği yürüyüş, evlerinin balkonlarından katılanlarla birlikte daha büyük bir coşkuya ulaştı.

Gündoğdu Meydanı’nda İzmir milletvekilleri ve ilçe belediye başkanlarıyla birlikte sahneye çıkan Başkan Aziz Kocaoğlu, Karaman Ermenek’de yaşanan maden kazası ve Diyarbakır’da yaşanan hain saldırı nedeniyle Cumhuriyet Bayramı kutlamaları içinde yer alan konserler ve havai fişek gösterilerini iptal ettiklerini söyledi.

Cumhuriyet adalet demektir

Türkiye’nin en aydınlık, Cumhuriyete en çok inanan, sahip çıkan kentinde yaşadıklarını vurgulayan Başkan Aziz Kocaoğlu şunları söyledi:
“Cumhuriyet, kadın hakları demektir. Cumhuriyet, insan hakları demektir. Cumhuriyet, adalet demektir, aydınlanma ve kalkınma demektir. Cumhuriyet, Atatürk ilke ve inkılaplarına sahip çıkmak demektir. Cumhuriyet, laik Türkiye’den yana, Kemalist düşüncenin, felsefenin neferi olmak demektir. Biz İzmir’den, Türkiye’nin en aydınlık kentinden Anadolu’ya bir ayna tutacağız ve bütün Anadolu’yu aydınlatacağız. Bunu İzmir ilk kurşunu attığı gibi, Dokuz Eylül’de ülkenin kuruluş ve kurtuluşunu bu kentte ulu önderimizin önderliğinde gerçekleştirdiği gibi, yine aydınlık İzmirliler gerçekleştirecek. Ve İzmir Cumhuriyetine, değerlerine, Atatürk’üne ve onun mücadele arkadaşlarına sahip çıkacaktır. Her Cumhuriyet bayramında, her Dokuz Eylül’de, 23 Nisan’da, 19 Mayıs’da, 10 Kasım’da, 30 Ağustos’da İzmir varlığını, bağımsızlığını borçlu olduğu Ulu Önderine sahip çıkıyor. Sizler olduğu müddetçe Türkiye Cumhuriyeti  payidar kalacaktır.”