İzmir'de dün saat 15.30 sıralarında başlayan sağanak yağmur kısa sürede doluya dönüştü. Yaklaşık yarım saat süren yağmur ve dolu yağışının etkisi büyük oldu. Kent merkezine fındık büyüklüğünde yağan doluyla, sokaklar, meydanlar, binaların çatıları beyaza büründü. Bazı sokaklarda dolu ve yağmur suyu birikti. Şiddetli sağanak ve dolu özellikle şehrin doğu kesiminde çok etkili oldu. Alsancak, Bornova'nın Altındağ, Çamdibi semtleri ve Bayraklı'da bazı sokaklarda rögarlar biriken dolunun da tıkamasıyla suyu çekmedi. Diz boyuna ulaşan su ve dolu yüzünden zemin kattaki çok sayıda ev ve işyerlerine su girdi. Sokaklarda biriken sular yüzünden araçlar yollarda kaldı, trafik kilitlenme noktasına geldi. Yağmur ve dolu yağışından Ege Üniversitesi Hastanesi de zarar gördü. Poliklinikler ile alt kattaki birimleri su bastı. Buradaki tıbbi ve elektronik cihazlar zarar gördü. Kentte, araçları doludan ve sel sularından zarar gören çok sayıda sürücü de karakola başvururak sigorta için zarar tespit ettirmeye çalıştı.



YAĞIŞ GİTMEDİ


Dün İzmir'de, yarım saatte, Bornova'ya 60.9, Çiğli'ye 40.4, Konak'a 37.6, Bayraklı'ya 8.4, Buca'ya 2.3, Karşıyaka'ya 0.4 kilogram yağış düştüğünü açıklayan Meteoroloji 2'nci Bölge Müdürlüğü'nden, yine yağış uyarısı geldi. İzmir merkezde kısa süreli sağanak şeklinde olacak yağışın Beydağ, Kiraz, Tire, Bayındır, Ödemiş ilçelerinde ise kuvvetli sağanak yağış şeklinde olmasının beklendiği açıklandı. Yağışların, İzmir'in yanı sıra yine Balıkesir, Manisa ve Aydın illerinde de etkili olacağı öğrenildi.



VATANDAŞ ÇEKİMLERİ, YAĞIŞIN ETKİSİNİ ORTAYA ÇIKARDI

Şiddetli yağışa sokaklarda ve araçlarında yakalanan vatandaşlar, ıslanmanın yanı sıra zaman zaman korkulu anlar da yaşadı. Özelikle İzmir'in Gültepe semti gibi yüksek kesimlerde, vatandaşlerın cep telefonlarıyla çektikleri görüntüler, yaşananları ve yağışın büyüklüğünü de gözler önüne serdi. Cep telefonlarıyla çekilen görüntülerde, vatandaşların sele kapılmaları ile araçların suyun şiddetine direnemeyip sürüklenmeleri yer aldı. Bu tablo karşısında can kaybı yaşanmaması en büyük teselli oldu.

'O ANDA EŞİMİ, ÇOCUĞUMU VE BORÇLARIMI DÜŞÜNDÜM'

İzmir'de, dün şiddetli poyrazla başlayan sağanak yağmur ve sonrasındaki doludan dolayı kentin yüksek kesimlerinde sel yaşandı. Gültepe semtindeki Çankaya Caddesi'nde sel sularında sürüklenen kişinin görüntüsü sosyal medyada büyük ilgi çekti. Çankaya Caddesi'nde sel sularına kapılan, 400 metre sürüklendikten sonra Adem Yavuz Caddesi'nde mucize eseri kurtulan Adem Altıparmak yaşadıklarını anlattı. Su almak için işyerine geldikleri anda yağmurun bastırdığını söyleyen Altıparmak, “Yağış sele dönünce yukarından 1.5 metre yüksekliğinde sular gelmeye başladı. Ben bu sırada minibüsün sürüklenmeye başladığını görünce, kurtarmak içini müdahale etmeye çalıştım. Ancak minibüs sürüklenmeye devam etti. Ben de sel sularına kapıldım. Başımı sudan çıkartamadım. Kendimi kurtarmaya çalıştım anlarda ise arkamdan sürüklenen çöp konteyneri bana çarpıyordu. Bu keze daha hızlı sürükleniyordum. Yaklaşık 400 metre sürüklendikten sonra bir minibisün arkasına takıldım. Öylece durabildim ve kendimi kurtardım. Ancak bu sırada benim şiddetli şekilde çarpmamdan dolayı da, minibüs sürüklenmeye başladı" dedi.

EŞİ DE KURTARMAK İÇİN PEŞİNDEN GİTMİŞ

Eşi Sümeyye Altıparmak'ın da kendisini kurtarmak için peşinden sel sularına girdiğini de anlatan Adem Altıparmak, “Ben sürüklendiğim sırada. Artık öldüğümü düşündüm. O anlarda, geride bırakacağım eşimi, çocuğumu ve borçlarımı düşündüm. Ama mucize oldu ve kurtuldum. Sonra arka sokaklardan dolaşıp işyerinin olduğu yere geldiğimde çocuğumu gördüm. Şükür ettim. Ama oğlum ve arkadaşlarım, bana eşimin de arkamdan kurtarmak için sel sularına girdiğini söyledi. Ben hemen peşinden gittim. Onu da iki kilometre uzaklıkta aşağıda buldum. O da bir işyerinin kepengine takılıp öyle kurtulmuş. Hastaneye gitti. Durumu şimdi iyi. Hayatta kaldığımıza inanamıyorum. Allah şükür ettik. Büyük sevinç yaşadık" dedi.

Bu arada, sel sularına kapılan araçlarda büyük hasar meydana geldiği, bunların çekicilerle tamirhanelere götürüldüğü öğrenildi. Mahallede bazı vatandaşlar da, sel sularından kurtulan araçlarını temizledikleri gözlendi. Vatandaşlar, sel tehlikesini sık sık yaşadıklarını, yetkililerin bir an önce önlem almasını istediklerini söyledi.