İzmir Büyükşehir Belediyespor Erkek Okçuluk takımı, Fransa’nın Compiegne kentindeki 5. Avrupa Kulüpler Kupası'nda tüm rakiplerini geride bırakarak şampiyonluk kürsüsüne çıktı. Büyükşehir’in bayan okçuları ise dev şampiyonayı 9. sırada tamamladı. Yusuf Çorba, Yağız Yılmaz ve Sermet Çınar’dan oluşan İzmir Büyükşehir Belediyespor Erkek Takımı, 21 kulüple mücadele etti. Grup maçlarında Lüksemburg’tan Strassen, Belçika’dan NVL ve Fransa’dan Vedene’yi safdışı bırakan okçularımız, 6 puanla grup birincisi olarak yarı finale kaldı. Yarı final müsabakasında ev sahibi Fransız Compiegne’yi 213-212’lik skorla mağlup eden İzmir Büyükşehir Belediyesi, finalde yine Fransız Rennes’i 215-211 yenerek Avrupa Şampiyonluğu’na ulaştı.

Begül Löklüoğlu, Damla Ergin ve Aybüke Aktuna’dan oluşan Büyükşehir bayan takımı ise grup karşılaşmalarını Fransız Moulineaux ve Nimes’in ardından 2 puanla üçüncü tamamladı. Sıralama atışlarında önce Ilves’i 203-198, ardından Compiegne’yi 214-192 yenen bayanlarımız, Avrupa 9.’luğu ile İzmir’e döndü.

İzmir Büyükşehir Belediyesi Okçuluk Takımı Teknik Direktörü Cumhur Yavaş, erkek takımının 2009 ve 2010’da Avrupa dördüncülüğü elde ettiğini hatırlatarak, “Aynı zamanda Milli Takım sporcuları olan Yusuf Çorba, Yağız Yılmaz ve Sermet Çınar üçlüsü ülkemize ve kentimize çok önemli bir başarı kazandırdılar. Okçuluk tarihimizdeki en önemli derecelerden birini elde ettik. Avrupa üçüncüsü unvanı taşıyan bayanlarımız grupta şanssız yenilgiler almasaydı, Fransa’da bir madalya daha kazanabilirdik” diye konuştu.