Karşıyaka Belediyesi, sahipsiz can dostları olumsuz hava şartlarından korumak ve barınabilecekleri sağlıklı alanlar yaratmak için çalışmalarına hız verdi. Belediye Şantiyesi'nde hazırlanan ve kedilerin yoğun olduğu alanlara yerleştirilen kalıcı yuvaların sayısı, kış ayları öncesinde 110'a çıkartıldı. Mama ve su ihtiyacını karşılayan beslenme odaklarının sayısı da 150'ye yükseltildi. Mama dönüşüm kutusu pugedonlardan bir tane de Osmanbey Parkı'na konularak, ilçe genelinde sayıları 4'e çıkartıldı.

Alanlar temizlendi

Çalışmalar kapsamında; sahipsiz can dostların toplanma alanı haline gelen, ancak hem hayvan hem de insan sağlığı açısından tehlike yaratan yerler de mercek altına alındı. Hastalık saçan bu alanları temizleyip dezenfekte eden Veteriner İşleri Müdürlüğü ekipleri, aynı bölgedeki uygun noktalara sabit kedi evleri yerleştirdi. Hasta kediler, polikliniğe götürülerek tedavi edildi. Ekipler, sağlık ve hijyenin korunması için vatandaşları da bilgilendirdi.

Sahipsiz hayvanlar için daha çağdaş ve sağlıklı yaşam koşulları oluşturmak amacıyla tüm imkanlarını seferber ettiklerini belirten Karşıyaka Belediye Başkanı Hüseyin Mutlu Akpınar, 'Can dostlarımızın sağlık, barınma ve beslenme ihtiyaçları için örnek çözümler üretiyoruz. Bu doğrultuda hayata geçirdiğimiz kalıcı kedi evi projemizi de uygun olan tüm parklarımıza yaymak için çalışmaya devam ediyoruz. Sürekli hale getirdiğimiz hizmetlerimizle, hiçbir sokak hayvanını sahipsiz bırakmayacağız' dedi.