Seferihisar'da hem temiz bir doğa, hem de sahipsiz sokak hayvanları için mücadele veren SEHAYDER Başkanı Fevziye Özkan Kanat'ın sahibi olduğu üç köpek, zehirli köfte yedirilerek itlaf edildi. Olayın şokunu yaşayan Kanat, polise ve Seferihisar Belediyesi'ne şikayette bulundu. Büyük üzüntü yaşayan Kanat, ilçedeki Sığacık Mahallesi'ndeki evinin önüne 'Burada hayvan katliamı yapılmıştır. Yastayız' yazılı afiş asarak tepki gösterdi.

Bu suçu işleyenlerin mutlaka bulunup gerekli cezaların verilmesini isteyen SEHAYDER Başkanı Fevziye Özkan Kanat, bir canlının yaşamını yok etmenin cinayet olduğunu belirterek şunları söyledi:

"Evimin önünde zehirli köfteler buldum. Biz doğa ve hayvanlar için büyük uğraşlar verirken, bunca yıldır büyük bir özenle baktığımız hayvanları yok ediyorlar. Buna insanlık denir mi? Üstelik bunlar bizim sahiplendiğimiz dostlar. Bunu yapanlar mutlaka bulunmalı. Bu işin peşini bırakmayacağım. Artık insanlar şunu çok iyi bilmeli; bu yaşam sadece insana ait değil diğer canlıların da yaşamına saygı gösterilmeli."

Üç köpeğin öldürülmesine İzmir'deki hayvanseverler de tepki gösterdi.