Bayram tatili nedeni ile bir hafta gecikmeli olarak toplanan İzmir Büyükşehir Belediye Meclisi, Başkanvekili Adnan Oğuz Akyarlı yönetiminde ekim ayı ilk oturumunu gerçekleştirdi. Meclis oturumu öncesinde gerçekleşen grup toplantısına Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu’nun çarpıcı adaylık çıkışı damga vurdu.

“İKİ DÖNEM YETER”

İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu’nun yeniden aday olup olmayacağı merakla beklenirken, sürece dair ilginç bir açıklama geldi. Yerel seçim süreci ve İzmir’de olası durumu değerlendiren Kocaoğlu, adaylığı ile ilgili olarak “Zaten birçok aday var. İki dönem yeter. İki dönem bir belediye başkanlığı için gayet yeterli bir süre. Bu durum hem sizler için geçerli, hem de benim için geçerli” diye konuştu. Kocaoğlu’nun, salonda gülüşmelere neden olan bu sözleri sonrasında, daha önceden de dile getirdiği üzere, “Neyin ne olacağını zaman gösterecek. Hep birlikte bakıp göreceğiz. Aday olmasam bile kent için, parti için çalışmaya devam edeceğim. Ve aday olacak arkadaşlara destek vereceğiz. Görev verildiği takdirde de bir dönem daha çalışmaya devam ederiz” ifadelerini de kullandığı ve “Son kararı genel merkez verecek” tavrı üzerinde yoğunlaştığı öğrenildi.

ÜÇ İLÇE UYARISI

Diğer yandan, Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu’nun yerel seçim süreci ile önemli değerlendirmelerde bulunduğu toplantıda, meclis üyelerine kritik uyarıları olurken, isim vermeden, “Üç ilçede gerideyiz” diyerek daha sıkı çalışma ve ilçelere sahip çıkma çağrısında bulunduğu ifade edildi. Kocaoğlu, konuşmasının devamında ilçe belediye başkanlarına hitaben, “Üzerimizde yoğun bir baskı var. Yoğun bir saldırıyla karşı karşıyayız. Mevcut belediye başkanlarına karşı yürütülen topyekün bir saldırı ve izlenen bir yıpratma politikası var. Ancak buna rağmen, kesinlikle çok iyi durumdayız. Ancak 2009 yerel seçimlerine kıyasla çok çok iyi durumdayız. Ortaya çıkan durum gerçekten memnuniyet verici” diyerek moral verici bir konuşmanın altına imza attı